ΑΘΗΝΑ
02:09
|
27.07.2024
O επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος, είναι στην Κύπρο από το Σάββατο.
πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

 Επίσκεψη στην Κύπρο ξεκίνησε το Σάββατο, 18 Μαΐου, ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος. Τον συνοδεύουν ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ και ο ιδιαίτερος του προέδρου του ΤΕΕΣ ιερέας Νικόλαος Βάσιν.

Η αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Μόσχας έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο της Λάρνακας από τον προϊστάμενο του ιερού ναού Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στη Λεμεσό πρωθιερέα Παύλο Ποβαλιάγεφ.

Στη Λάρνακα ο μητροπολίτης Αντώνιος και οι συνοδοί του ασπάσθηκαν τα τίμια λείψανα του Αγίου Λαζάρου του Τετραημέρου, επίσκοπου Κιτίου, που αναπαύονται στον φερώνυμο ναό.

Στη συνέχεια οι προσκυνητές από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μετέβησαν στην ιερά μονή Τιμίου Σταυρού Σταυροβουνίου, όπου φυλάσσεται ο αρχαίος σταυρός από κυπαρίσσι σε ασημένια επένδυση, που εμπεριέχει απότμημα του Τιμίου Ξύλου.

Η Ιερά μονή Τιμίου Σταυρού Σταυροβουνίου

Την ίδια ημέρα ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Αντώνιος με τη συνοδεία του παρακολούθησε τον εσπερινό και τον όρθρο στο ναό Αγίου Νικολάου Λεμεσού, την παραμονή των εγκαινίων του, που προγραμματίσθηκε για τις 19 Μαΐου, την Κυριακή των Μυροφόρων.

O ναός Αγίου Νικολάου Λεμεσού

Σύμφωνα με την εκκλησιαστική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Orthodox Times, ο Μητροπολίτης Βολοκολάσμκ Αντώνιος και ο Μητροπολίτης Λεμεσού, Αθανάσιος, συλλειτούργησαν με αφορμή τα εγκαίνια του ναού του Αγίου Νικολάου Λεμεσού που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Μαζί τους συλλειτούργησε και ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Εκτός νόμου το Ισλαμικό Κέντρο του Αμβούργου- Έφοδος της αστυνομίας

Άγιο Όρος: Σχεδιάζουν εκκένωση της Μονής Εσφιγμένου;

Ο Πάπας Φραγκίσκος επαναλαμβάνει την έκκλησή του για Ολυμπιακή εκεχειρία

Ομάν: Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε επίθεση σε τζαμί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα