ΑΘΗΝΑ
01:15
|
29.09.2024
Οι διαδηλωτές κατέφθασαν στην Ιερουσαλήμ το απόγευμα από διάφορες πόλεις του Ισραήλ με λεωφορεία και δικά τους Ι.Χ. αυτοκίνητα.
Από τη διαδήλωση έξω από το κοινοβούλιο (Κνέσετ)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισχυρό μήνυμα κατά της επιλογής του Ισραηλινού πρωθυπουργού να κλιμακώσει τον πόλεμο στη Γάζα, μεταξύ άλλων και μέσω της εντεινόμενης χερσαίας επέμβασης στη Ράφα, στέλνουν σήμερα το απόγευμα χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ιερουσαλήμ έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου (Κνέσετ) η οποία συνεδριάζει απόψε μετά από διάλειμμα έξι βδομάδων (λόγω του εβραϊκού Πάσχα και άλλων γιορτών).

Η αστυνομία έχει ήδη στήσει δύο μεγάλα οδοφράγματα μπροστά από το κοινοβούλιο ώστε να τηρηθεί απόσταση «ασφαλείας» από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που φωνάζουν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου θεωρώντας τον πλέον «κίνδυνο για την ύπαρξη της χώρας».

«Ο Μπίμπι είναι υπαρξιακός κίνδυνος για τη χώρα!» φωνάζουν πολλοί διαδηλωτές χρωματίζοντας το σύνθημα με τους ήχους τυμπάνων και κόρνας.

Ορισμένοι από τους διοργανωτές της διαδήλωσης δήλωσαν σε δημοσιογράφους πως η κινητοποίηση πραγματοποιείται «σύννομα και μη βίαια» και πως διεκδικούν την ευκαιρία να «επηρεάσουν την κατεύθυνση που θα πάρει η χώρα».

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι και συγγενείς των δεκάδων Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται από τις 7 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας από τη Χαμάς, όπως η νύφη του Γιοράμ Μέτγκερ, Αγιάλα Μέτγκερ.

Οι διαδηλωτές κατέφθασαν στην Ιερουσαλήμ νωρίς σήμερα το απόγευμα από διάφορες πόλεις και επαρχίες του Ισραήλ με μεγάλα λεωφορεία αλλά και δικά τους Ι.Χ. αυτοκίνητα σχηματίζοντας πομπές που κινούνταν αργά στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα