ΑΘΗΝΑ
07:30
|
20.09.2024
Μεταναστευτικό, διμερείς σχέσεις και Μέση Ανατολή στην ατζέντα της συνάντησης των δύο υπουργών.
Από παλιότερη συνάντηση των δύο υπουργών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι θα έχει σήμερα στις 12 μ.μ., στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μετά τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν, στις 1:15 μ.μ., δηλώσεις των δύο υπουργών προς τον Τύπο και γεύμα εργασίας που θα παραθέσει ο υπουργός Εξωτερικών στον Αιγύπτιο ομόλογό του, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο υπουργών μέσα σε έναν μήνα, καθώς τη Μ.Τρίτη συναντήθηκαν ξανά με την ατζέντα να περιλαμβάνει τότε, όπως ανακοινώθηκε, ζητήματα που αφορούσαν στην Ανατολική Μεσόγειο, την Λιβύη και η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδος-Αιγύπτου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς στρατηγικές σχέσεις των δύο χωρών και να ξεκινήσει η προετοιμασία του πρώτου ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας Αιγύπτου, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ακόμη θα συζητηθεί το μεταναστευτικό, ζητήματα οικονομικής και ενεργειακής συνεργασίας των δύο χωρών, καθώς οι σχέσεις της Αιγύπτου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την αναβάθμιση των οποίων σε στρατηγικές η Ελλάδα έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν τέλος οι περιφερειακές εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, η κρίσιμη κατάσταση στη Γάζα και οι αποσταθεροποιητικές συνέπειες που έχει στην ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυρώσεις ΗΠΑ για διευκόλυνση πληρωμών Ρωσίας και Β.Κορέας

Η νέα πρόταση Νετανιάχου ευτελίζει τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο

Γιατί τώρα η νέα πρόταση από το Ισραήλ για εκεχειρία και ομήρους;

Ποινική διαδικασία εναντίον του προέδρου της Αργεντινής για «κλοπή» αεροπλάνου ξεκινά η Βενεζουέλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα