ΑΘΗΝΑ
11:25
|
01.07.2024
«Είναι αρκετά μεγάλη η πιθανότητα, στην Κριμαία, να μην υπάρχει ούτε ένα πυραυλοφόρο πλοίο με πυραύλους κρουζ» λένε Ουκρανοί αξιωματούχοι.
Ρωσικά πλοία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O επικεφαλής του κέντρου Τύπου των αμυντικών δυνάμεων του Νότου της Ουκρανίας, Ντμίτρι Πλετεντσούκ, άφησε σήμερα ανοικτό το ενδεχόμενο να έχει υποστεί «σοβαρές ζημιές ή να έχει βυθιστεί» το ναρκαλιευτικό «Κόβροβετς» και το μικρό πυραυλοφόρο πλοίο «Τσικλόν» την Κυριακή, 19 Μαΐου.

«Είναι αρκετά μεγάλη η πιθανότητα, στην Κριμαία, να μην υπάρχει ούτε ένα πυραυλοφόρο πλοίο με πυραύλους κρουζ σε περίπτωση που η πληροφορία για το “Τσικλόν” επαληθευθεί. Και πράγματι μια τέτοια πιθανότητα υπάρχει. Και είναι πράγματι πολύ μεγάλη. Προκαταρκτικά, μιλάμε για την πιθανότητα να επλήγησαν δύο πλοία. Όμως περιμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα»  ανέφερε ο Πλετεντσούκ.

Ο ΠΛετεντσούκ πρόσθεσε πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να λάβουν «πληροφορίες αντικειμενικού ελέγχου» πριν ανακοινώσουν με βεβαιότητα την καταστροφή των δύο πλοίων.

Την Κυριακή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε την καταστροφή στη Σεβαστούπολη του ναρκαλιευτικού «Κόβροβετς». Νωρίτερα το ίδιο είχε κάνει και η υπηρεσία Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας.

Επίσης, το ουκρανικό κανάλι «Krimski Veter» στο Telegram ανέφερε ότι το «Τσιρκόν» υπέστη μεγάλες ζημιές κατά τον νυχτερινό βομβαρδισμό στην προβλήτα όπου, σύμφωνα με φωτογραφίες, ήταν αγκυροβολημένο. Την επομένη το πλοίο δεν ήταν στη θέση του.

Πάντως, η ρωσική πλευρά δε σχολίασε την ανακοίνωση για την πιθανή καταστροφή του ναρκαλιευτικού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Μιλένα Αποστολάκη μπαίνει στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Μπακογιάννης ζητά παραίτηση Δούκα: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Εκδήλωση: Από την «Επιχείρηση Barbarossa» στον σύγχρονο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα