ΑΘΗΝΑ
15:25
|
26.06.2024
Το δικαστήριο έδωσε άδεια στον Ασάνζ να ασκήσει πλήρη έφεση, τρεις μήνες μετά την έναρξη της δίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ, θα μπορέσει πλέον να ασκήσει ο ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ύστερα από την πολυαναμενόμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η νομική ομάδα του Ασάνζ υποστήριξε ότι οι δικαστές, Βικτόρια Σαρπ και Τζέρεμι Τζόνσον, δεν θα πρέπει να δεχτούν τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις οποίες ο ιδρυτής των WikiLeaks θα μπορούσε να βασιστεί στα δικαιώματα και την προστασία που υποτίθεται ότι θα του παραχθούν σε αμερικανικές φυλακές, βάσει του αμερικανικού Συντάγματος.

Αντιθέτως, οι συνήγοροι του Ασάνζ υποστήριξαν πως ο πελάτης τους θα είναι ευάλωτος σε διακρίσεις, λόγω της εθνικότητάς του, δηλαδή ως ξένος υπήκοος Αυστραλιανής καταγωγής.

Σε μια σύντομη απόφαση, οι δικαστές είπαν ότι τα στοιχεία που υπέβαλαν οι νομικοί εκπρόσωποι των ΗΠΑ δεν ήταν επαρκή, δίνοντας άδεια στον Ασάνζ να ασκήσει πλήρη έφεση σε σχέση με τα σημεία αναφορικά με την ελευθερία του λόγου και την εθνικότητα.

Δείτε ζωντανά την εικόνα έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο:

Προς το παρόν, δεν έχει οριστεί ημερομηνία για την έφεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Διαδικτυακή προβολή ταινίας-εκδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη την Πέμπτη 27/6

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ποινική δίωξη στον δημοσιογράφο για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα