ΑΘΗΝΑ
11:07
|
03.07.2024
Συλλυπητήρια και από τους Χούθι της Υεμένης.
Ο εκλιπών πρόεδρος του Ιράν, με τον επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα συλλυπητήριά του στον λαό του Ιράν, για την απώλεια του προέδρου του Εμπραχίμ Ραϊσί, εξέφρασε και το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης της Χαμάς.

«Εκφράζουμε την ειλικρινή μας θλίψη και τα συλλυπητήρια μας στον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Επανάστασης, Ιμάμη Χαμενεΐ και στη φιλική κυβέρνηση και έθνος του Ιράν», αναφέρεται σε σχετική δήλωση που χαρακτηρίζει τα θύματα ως «μάρτυρες» και «μια συλλογή από τους καλύτερους ηγέτες του Ιράν που είχαν έντιμες θέσεις στην υποστήριξη του παλαιστινιακού ζητήματος» και συνέδραμαν τον αγώνα του παλαιστινιακού έθνους.

Η παλαιστινιακή ομάδα τονίζει ότι συμμερίζεται τον «πόνο και τη θλίψη» του ιρανικού λαού και τονίζει: «Είμαστε βέβαιοι ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα ξεπεράσει τις συνέπειες αυτής της μεγάλης απώλειας. Ο αδελφός ιρανικός λαός έχει θεσμούς που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτή τη σοβαρή κρίση».

Σύμφωνα με το IRNA, που επικαλείται το δίκτυο Al-Nujaba, τη θλίψη τους ανακοίνωσαν και οι Παλαιστινιακές Επιτροπές Αντίστασης:

«Με βαθιά θλίψη και οδύνη, τιμούμε τη μνήμη του Αγιατολάχ Σεϊέντ Εμπραίμ Ραΐσι, Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, του Χοσεΐν Αμίραμπντολαχιάν, υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, και της συνοδευτικής αντιπροσωπείας τους. Τιμούμε όσους μαρτύρησαν στο οδυνηρό δυστύχημα της συντριβής του ελικοπτέρου».

Και προσθέτουν: «Η Παλαιστίνη, το έθνος και η Αντίστασή του δεν θα ξεχάσουν ποτέ τις υπηρεσίες που πρόσφερε για το έθνος μας και το Παλαιστινιακό ζήτημα ο μάρτυρας της αντίστασης Αγιατολάχ Σεϊέντ» 

Από την πλευρά του, ο Μοχάμεντ Άλι αλ Χούθι, επικεφαλής της ανώτατης επαναστατική επιτροπής του κινήματος των Χούθι στην Υεμένη, εξέφρασε «τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στον ιρανικό λαό, την ιρανική ηγεσία και τις οικογένειες του προέδρου Ραϊσί και της αντιπροσωπείας που τον συνόδευε».

«Ζητάμε από τον Θεό να προσφέρει στις οικογένειές τους υπομονή και παρηγοριά (…) Θεού θέλοντος, ο ιρανικός λαός θα παραμείνει προσηλωμένος στους πιστούς ηγέτες του λαού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ταϊβανέζικο αλιευτικό κατάσχεσε η ακτοφυλακή της Κίνας

Ρωσικά πολεμικά πλοία στη Βενεζουέλα

Την Αθήνα επισκέπτεται ο πρόεδρος της Λετονίας

Κρεμλίνο: Μικρής σημασίας η επίσκεψη Όρμπαν στο Κίεβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα