ΑΘΗΝΑ
23:15
|
27.06.2024
Πανεπιστήμιο στην Φιλαδέλφεια προειδοποιεί τους φοιτητές να διαλυθούν, καθώς οι συλλήψεις σε όλη τη χώρα έχουν πλέον ξεπεράσει τις 3.000.
Σε επερχόμενη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων παραπέμπουν οι ανακοινώσεις του πρύτανη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, απειλεί να εκκαθαρίσει κατασκήνωση διαμαρτυρίας που έχουν στήσει φοιτητές στις εγκαταστάσεις του, απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής γενοκτονίας στην Λωρίδα της Γάζας.

Με τις συλλήψεις φοιτητών σε όλη την χώρα να έχουν ξεπεράσει πλέον τις 3.000, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Drexel, Τζον Φράι, κάλεσε τους φοιτητές να απομακρυνθούν από τους χώρους του ιδρύματος τονίζοντας ότι η κινητοποίησή τους «έχει διαταράξει τη ζωή στην πανεπιστημιούπολη και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί».

Όπως ανέφερε ο πρύτανης, έχει δοθεί εξουσιοδότηση να ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η κατασκήνωση να εκκαθαριστεί με ασφάλεια», δήλωση που παραπέμπει σε μια επερχόμενη εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Πανεπιστημίου, στο οποίο φοιτούν περίπου 22.000 φοιτητές.

Χθες, Δευτέρα, τα μαθήματα του Πανεπιστημίου έγιναν ψηφιακά και όλοι οι υπάλληλοι κλήθηκαν σε κατ’ οίκον εργασία, την ίδια ώρα που αστυνομικοί συνέχισαν να επιτηρούν τους χώρους, χωρίς -προς το παρόν- να επεμβαίνουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες φοιτητές έχουν στήσει κατασκηνώσεις διαμαρτυρίας σε μια σειρά πανεπιστημιουπόλεις σε όλη τη χώρα για να πιέσουν τα κολέγια να διακόψουν τους οικονομικούς δεσμούς με το Ισραήλ.

Οι εντάσεις για τον πόλεμο και την κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας παραμένουν σε υψηλό σημείο από το φθινόπωρο, αλλά οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν γρήγορα μετά την καταστολή της αστυνομίας στις 18 Απριλίου σε κατασκήνωση διαμαρτυρίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε δάσος της Αρκαδίας

Για τους Κορεάτες, το ρομπότ δεν βραχυκύκλωσε. Αυτοκτόνησε…

ΕΣΗΕΑ για δημοσιογράφο της ΕΡΤ: Η πράξη του είναι απολύτως καταδικαστέα

Παιδική κατασκήνωση στο Γραμματικό: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα