ΑΘΗΝΑ
02:28
|
04.07.2024
Από τις 9/5 σε εννιά πόλεις του Μεξικού καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ με το θερμόμετρο να δείχνει εδώ και μέρες 47 βαθμούς Κελσίου.
Ένας από τους πιθήκους του Ταμπάσκο που είναι γνωστός ως Howler Monkey
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες πίθηκοι στην πολιτεία Ταμπάσκο του Μεξικού πέφτουν ξεροί από τα δέντρα λόγω της μεγάλης ζέστης που επικρατεί εδώ και βδομάδες.

Τα πιο τυχερά ζώα τυγχάνουν της φροντίδας των κατοίκων της περιοχής που τους δροσίζουν ή τους μεταφέρουν σε κτηνιατρεία για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, πολλές δεκάδες  πίθηκοι μεσαίου μεγέθους έχει καταγραφεί πως έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω θερμοπληξίας και της ασυνήθιστα παρατεταμένης ζέστης που επικρατεί στην περιοχή από τον Μάρτιο αν και Μεξικανοί κτηνίατροι εκτιμούν πως τα θύματα της θερμοπληξίας είναι πολλές εκατοντάδες.

Ωστόσο, τα πρώτα μαζικά θύματα της θερμοπληξίας στο Ταμπάσκο άρχισαν να καταγράφονται από τις 5 Μαΐου με τους κτηνίατρους να δηλώνουν σε δημοσιογράφους πως τα διψασμένα ζώα πέφτουν από τα δέντρα σαν ώριμα φρούτα υποφέροντας από «μεγάλη αφυδάτωση και για αυτό πολλά πέθαναν μέσα σε λίγα λεπτά».

Ορισμένοι ειδικοί εκτιμούν πως οι θάνατοι εκατοντάδων πιθήκων στο Ταμπάσκο οφείλονται σε συνδυασμό παραγόντων και όχι μόνον στη μεγάλη ζέστη όπως η ξηρασία, οι δασικές πυρκαγιές, η αποψίλωση δασών που στερεί από τα ζώα το φυσικό τους περιβάλλον, την πρόσβαση σε καθαρό νερό και σκιά αλλά και δροσερά φρούτα για να φάνε.

Πολλά πιθηκάκια μένουν ορφανά και απροστάτευτα μετά το θάνατο των γονιών τους από θερμοπληξία

Από τις 9 Μαΐου σε εννιά μεγάλες πόλεις του Μεξικού καταγράφονται θερμοκρασίες ρεκόρ με πρώτη την πόλη Σιουδάδ Βικτόρια που βρίσκεται στα διοικητικά όρια με την πολιτεία Ταμαουλίπας όπου το θερμόμετρο ξεπερνά και τους 47 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά.

Ορισμένα από τα πιο άτυχα ζώα που πέθαναν από θερμοπληξία

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εύβοια: Ξυλοκόπησε άγρια τη γυναίκα του και αφέθηκε ελεύθερος

Λασίθι: Νεκρός 32χρονος από πυροβολισμούς

Φωτιές σε Εύβοια και Λάρισα: Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Φωτιά Γλυκά Νερά: Σύλληψη χειριστή του drone

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα