ΑΘΗΝΑ
02:08
|
26.06.2024
Η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» καλεί σε πορεία στις 31/5 στις 19.30 στην πλατεία Εξαρχείων.
«Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ανοιχτή Συνέλευση «Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων» ενημερώνει τον κόσμο τις εξελίξεις για την επέκταση του εργοταξίου στην πλατεία Εξαρχείων και καλεί σε συγκέντρωση.

Ανακοίνωση:

Μια βδομάδα πέρασε από την επέκταση του εργοταξίου της πλ. Εξαρχείων. Η λαμαρίνα όλα τα σβήνει. Τις ευθύνες της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών σίγουρα όχι. Έχουν περάσει 1 μήνας και 17 ημέρες από τότε που κάτοικοι υπέβαλαν ερώτημα στην πυροσβεστική υπηρεσία σχετικά με την ασφάλεια σε περίπτωση ανάγκης μαζικής εκκένωσης των γύρω πολυκατοικιών.

Έχουν περάσει 22 ημέρες από τότε που κάτοικοι έστειλαν έγγραφο στην υπηρεσία αδειοδοτήσεων του δήμου Αθηναίων σχετικά με την παραβίαση Υπουργικής Απόφασης που ορίζει ως απαραίτητο χώρο ανεμπόδιστης κυκλοφορίας τα 3,5 μέτρα. Παρόλο που η αυτοψία της πυροσβεστικής έχει γίνει, το πόρισμα καθυστερεί. Αναρωτιόμαστε αν το αποτέλεσμα του πορίσματος είναι αυτό που προκαλεί τόση καθυστέρηση κι αν επιβάλλει μαγειρέματα.

Αναρωτιόμαστε αν στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου χρειάστηκε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα για να μελετήσει και να παραχωρήσει την πλατεία Εξαρχείων και τις αντίστοιχες άδειες που της ζητήθηκαν.

Ρητορικά ερωτήματα.

Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας.

Η καθημερινότητα στην πλατεία Εξαρχείων γίνεται όλο και πιο ανυπόφορη και φυσικά, ιδιαίτερα επικίνδυνη.

Στη Θεμιστοκλέους στριμώχνεται κόσμος να περάσει και το εναπομείναν 1,70 περιορίστηκε κι άλλο από τα τραπεζοκαθίσματα που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Στη Στουρνάρη πεζοί, άνθρωποι με καρότσια, αναπηρικά αμαξίδια, κινούνται στον δρόμο μαζί με αμάξια, μηχανάκια, φορτηγά. Άλλωστε και το ένα πεζοδρόμιο που έμεινε ήταν εξαρχής πάρα πολύ μικρό και με πολλές κακοτεχνίες.

Σε σημεία της Σπ. Τρικούπη, όπως στη διασταύρωση με Σολωμού, δε χωράει καλά καλά να στρίψει μεγάλο όχημα, ενώ στη συμβολή Θεμιστοκλέους & Μεταξά καμία ορατότητα δεν υπάρχει, αν θελήσει πεζός να περάσει απέναντι.

Και σε όλα τα παραπάνω φυσικά προστίθεται η παρουσία δυνάμεων καταστολής που είτε παρενοχλεί τον κόσμο είτε αράζει σε σημεία, καρέκλες και πάγκους, δημιουργώντας ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Το εργοτάξιο έχει μετατραπεί σε φυλακή με ακόμα ψηλότερες λαμαρίνες, ακόμα ψηλότερα συρματοπλέγματα, περνώντας ξεκάθαρα το μήνυμα για το πώς αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι των Εξαρχείων. Η ζέστη που βγάζουν οι λαμαρίνες, η σκόνη που παράγεται από τις μικροδουλειές που γίνονται είναι απίστευτη. Ουτε να φανταστούμε δε θέλουμε την καθημερινότητά μας, αν κοπούν και τα υπάρχοντα δέντρα, αν προχωρήσουν εργασίες εκσκαφής. Το εργοτάξιο- φυλακή στέκεται εκεί για να αποδεικνύει τον παραλογισμό και την εκδικητικότητα ενός πολιτικού σχεδίου αφανισμού της πλατείας Εξαρχείων, καταστροφής της γειτονιάς.

Είμαστε σε πόλεμο που άλλοι ξεκίνησαν.

Υπερασπιζόμαστε την πλατεία, τη γειτονιά των Εξαρχείων, τη ζωή μας με κάθε μέσο που έχουμε. Ησυχία και σιωπή από εμάς δε θα έχετε.

Παρασκευή, 31 Μάη, πορεία γειτονιάς, 7.30μ.μ.!

Ανοιχτή Συνέλευση » Όχι μετρό στην πλ. Εξαρχείων»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το γατάκι που βασάνισαν και ακρωτηρίασαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα