ΑΘΗΝΑ
04:50
|
26.06.2024
Ένας γιατρός και δύο ανήλικοι ανάμεσα στα θύματα με τους νεκρούς Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη να ξεπερνούν, πλέον, τους 500.
Άρματα μάχης και ισραηλινές μπουλντόζες καταστρέφουν τους δρόμους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον επτά νεκροί Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους δύο ανήλικοι, ένας δάσκαλος και ένας γιατρός, και περισσότεροι από δώδεκα τραυματίες είναι ο απολογισμός της ισραηλινής εισβολής, νωρίς το πρωί, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στα βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σε μία από τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην περιοχή, ανεβάζοντας σε περισσότερους από 500 τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στην Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός στρατός εμπόδισε τις ομάδες διάσωσης να φτάσουν στους τραυματίες, στους οποίους περιλαμβάνονται και αρκετοί μαθητές, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa, επικαλούμενο την Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου.

Η Τζενίν και ο προσφυγικός καταυλισμός της περιοχής, που θεωρείται προπύργιο μαχητικότητας του παλαιστινιακού αγώνα για ελευθερία, έχει γίνει πολλές φορές στόχος ισραηλινών επιδρομών, ακόμα και πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Λωρίδα της Γάζας, πριν από επτά μήνες.

Κατά την σημερινή επίθεση, με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν λόγο για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», Παλαιστίνιοι μαχητές αντιστάθηκαν σθεναρά και ξέσπασαν μάχες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Οι Ταξιαρχίες al-Quds, η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, ανέφερε ότι οι μαχητές της έχουν εμπλακεί με ισραηλινά στρατεύματα στην πόλη, κάνοντας λόγο, μέσω Telegram, για βίαιες συγκρούσεις που ξεκίνησαν μετά από εισβολή των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στον καταυλισμό.

Η Χαμάς, από την πλευρά της, τόνισε ότι η νέα επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην Τζενίν δεν θα αποθαρρύνει την αποφασιστικότητα των Παλαιστινίων. «Η επιχείρηση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς κατοχικών εγκλημάτων δολοφονίας, πολιορκίας και πείνας στη Ράφα, την Τζαμπάλια και άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας», αναφέρεται σε δήλωση της οργάνωσης.

«Καθώς θρηνούμε τους μάρτυρες και εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους, βεβαιώνουμε ότι τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της κατοχής κατά του λαού μας στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη δεν θα αποδυναμώσουν την υποστήριξη του λαού μας, ούτε θα σταματήσουν την αντίσταση», τονίζει η Χαμάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Νορβηγία: Προχωράει στην αποθήκευση σιτηρών πριν έρθει το… «αδιανόητο»

Συνελήφθησαν δυο άτομα για πρόκληση πυρκαγιών σε Νάξο και Φωκίδα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για το γατάκι που βασάνισαν και ακρωτηρίασαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα