ΑΘΗΝΑ
04:53
|
24.06.2024
Το Βατικανό επιλέγει να έρθει πιο κοντά με την Κίνα και να ενισχύσει τι διμερείς σχέσεις αναγνωρίζοντας οικτρά λάθη του παρελθόντος.
Ο Κινέζος Καθολικός Επίσκοπος Σαγκάης και ο Καρδινάλιος Παρολίν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανάγκη φιλοτιμία έκανε σήμερα το Βατικανό προκειμένου να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Κίνα.

Το Βατικανό αναγνώρισε, σήμερα για πρώτη φορά, τα «λάθη» που έκαναν Καθολικοί ιεραπόστολοι τους τελευταίους αιώνες στην Κίνα πάνω στις προσπάθειες να προσηλυτίσουν κόσμο.

Παρών έδωσαν σήμερα ο Καθολικός Επίσκοπος της Σαγκάης, Σεν Μπιν και ο υπουργός Εσωτερικών του Βατικανού, Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του Βατικανού να ανοίξει ένα μόνιμο γραφείο εκπροσώπησης της Καθολικής Εκκλησίας στην Κίνα στο πλαίσιο αναβάθμισης των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Ο επίσκοπος Σαγκάης Σεν

Οι σχέσεις ανάμεσα σε Βατικανό και Κίνα παραμένουν επί πολλές δεκαετίες τεταμένες αλλά ο σημερινός Πάπας Φραγκίσκος έχει κάνει βασικό μέλημά του τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών στη βάση της συμφωνίας ορόσημο του 2018  για το Συμβούλιο Κινέζων Επισκόπων, που επιτηρείται από το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.

Ο Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν

Το 2023 το Βατικανό εξασφάλισε άδεια για να δημιουργήσει Γραφείο Μόνιμου Εκπροσώπου του Πάπα στο Βιετνάμ με την οποία δεν έχει διπλωματικές σχέσεις.

Ο Παρολίν εκτίμησε πως θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα αντίστοιχο Γραφείο Εκπροσώπησης του Πάπα στην Κίνα πιθανώς με διαφορετικό όνομα.

Το 2023 ο 53χρονος επίσκοπος Σαγκάης Σεν Μπιν διορίστηκε από το Πεκίνο στη θέση αυτή δίχως διαβούλευση με το Βατικανό κατά παράβαση της συμφωνίας του 2018.

Ωστόσο, ο Πάπας Φραγκίσκος έδειξε κατανόηση και ενέκρινε το διορισμό του Σεν «για το μεγαλύτερο καλό» της επισκοπής της Σαγκάης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα περί συνάντησης συνεργατών Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

ΚΚΕ: Έστω και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες του λαού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα