ΑΘΗΝΑ
02:36
|
16.06.2024
Η πρόεδρος του ΕΣΡ απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στα κανάλια του νομού Αττικής, κατόπιν καταγγελίας του ΜέΡΑ25.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα σύσταση προς του δημοσίους και τους ιδιωτικούς ενημερωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, απευθύνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), αναφορικά με την τήρηση των κανόνων της αναλογικής ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των πολιτικών κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΕΣΡ, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στα κανάλια του νομού Αττικής, κατόπιν δημόσιας καταγγελίας της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Με αφορμή την υποβολή στο ΕΣΡ της από 17/5/2024 και να αριθμό πρωτοκόλλου ΕΣΡ 3080/20.05.20024 επιστολής διαμαρτυρίας του πολιτικού κόμματος ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά αντίγραφο της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα που αφορά την παραβίαση διατάξεων της ΚΥΑ Ε/1985/1.5.2024 σχετικά με την προβολή του διαμαρτυρόμενου κόμματος από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και τη μη εφαρμογή στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές και πολιτικές εκπομπές της αναλογικής ισότητας, σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την πιστή τήρηση κατά την προεκλογική περίοδο των σχετικών υποχρεώσεων σας που προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία, προκειμένου να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση σχηματισμού φακέλων για διερεύνηση τυχόν παραβάσεων».

Τα κανάλια θα σεβαστούν τον νόμο;

«Η κίνηση – προειδοποίηση της προέδρου του ΕΣΡ είναι θετική όσο και αυτονόητη. Το ερώτημα βέβαια είναι αν οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα σεβαστούν τη σαφή αυτή σύσταση, αν θα τηρήσουν τη νομοθεσία και αν θα υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος σε περίπτωση μη τήρησης της θεμελιώδους υποχρέωσής τους», αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε σχετική του ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα