ΑΘΗΝΑ
03:55
|
16.06.2024
Τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης έχουν δηλώσει ότι είναι πρόθυμα να αναγνωρίσουν κάποια στιγμή στο μέλλον το Παλαιστινιακό κράτος.
Ο Γάλλος ΥΠΕΞ,  Στεφάν Σεζουρνέ, με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα, 5 Φεβρουαρίου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού κράτους δεν είναι «ταμπού» για τη Γαλλία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών,  Στεφάν Σεζουρνέ, υποστηρίζοντας, όμως, πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να το πράξει το Παρίσι.

Τα σχόλια έγιναν αφότου η Νορβηγία, η Ιρλανδία και η Ισπανία ανακοίνωσαν ότι θα αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος από τις 28 Μαΐου, απόφαση που προκάλεσε την οργή του Ισραήλ.

«Η θέση μας είναι σαφής: η αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους δεν αποτελεί ταμπού για τη Γαλλία», δήλωσε ο Σεζουρνέ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτή η απόφαση πρέπει να είναι χρήσιμη, να επιτρέψει δηλαδή ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά σε πολιτικό επίπεδο», υποστήριξε ο Γάλλος υπουργός, προσθέτοντας, όμως, πως «Η Γαλλία δεν θεωρεί ότι υπάρχουν μέχρι σήμερα οι συνθήκες, ώστε αυτή η απόφαση να έχει πραγματικό αντίκτυπο σε αυτή τη διαδικασία».

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και τα περισσότερα κράτη της Ευρώπης έχουν δηλώσει ότι είναι πρόθυμα να αναγνωρίσουν στο μέλλον το Παλαιστινιακό κράτος, αλλά όχι πριν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Παλαιστινιακής Αρχής και του Ισραήλ, σε ζητήματα όπως τα σύνορα και το καθεστώς της Ιερουσαλήμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα