ΑΘΗΝΑ
12:31
|
28.06.2024
Εξαγγελίες Μπλίνκεν πως η Ουάσιγκτον θα προσθέσει κι άλλες κινεζικές εταιρείες στη μαύρη λίστα της. «Εγκληματία πολέμου» τον αποκάλεσαν ακτιβιστές στην Επιτροπή της Γερουσίας.
Η Ουάσιγκτον είχε ήδη επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερες από 100 κινεζικές οντότητες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι συνεπείς με τις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), τονίζει, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Λιου Πενγκιού, κάνοντας σαφές πως το Πεκίνο απορρίπτει τις μονομερείς κυρώσεις της Ουάσιγκτον.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν είπε, καταθέτοντας σε ακρόαση της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας την Τρίτη, ότι η Ουάσιγκτον είχε ήδη επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερες από 100 κινεζικές οντότητες και θα συνεχίσει να το κάνει, παρότι παραδέχτηκε πως το Πεκίνο δεν προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία.

Να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της κατάθεσης το Αμερικανού ΥΠΕΞ στην Επιτροπή της Γερουσίας, υπήρξε έντονη διαμαρτυρία από ακτιβιστές που απομακρύνθηκαν βίαια από την αίθουσα αφού κατήγγειλαν τον Άντονι Μπλίνκεν ως «εγκληματία πολέμου» για τους 40.000 θανάτους στην Λωρίδα της Γάζας.

«Η Κίνα απορρίπτει κατηγορηματικά τις παράνομες μονομερείς κυρώσεις των ΗΠΑ και σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπούμε σε αποδιοπομπαίο τράγο», τόνισε ο Κινέζος διπλωμάτης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού ΥΠΕΞ ότι η Ουάσιγκτον σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες κινεζικές επιχειρήσεις στη μαύρη λίστα της.

«Η θέση της Κίνας για την Ουκρανία είναι δίκαιη και αντικειμενική», τόνισε ο Λιου. «Έχουμε εργαστεί σκληρά για να προωθήσουμε τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών για μια πολιτική διευθέτηση», τόνισε.

«Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ Κίνας και Ρωσίας είναι σύμφωνες με τους κανόνες του ΠΟΕ και τους κανόνες της αγοράς. Δεν στοχεύουν καμία τρίτη χώρα, ούτε πρέπει να υπόκεινται σε παρέμβαση ή εξαναγκασμό από οποιαδήποτε τρίτη χώρα Θα υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στη Βουλή οι δύο συμβάσεις της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία

Λευκός καπνός στις Βρυξέλλες για τα τρία ανώτερα αξιώματα στην Ε.Ε.

Είναι το ΝΑΤΟ έτοιμο για πόλεμο;

Οι απειλές της Χεζμπολάχ στα συμπεράσματα της συνόδου της Ε.Ε. για τη Μέση Ανατολή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα