ΑΘΗΝΑ
00:57
|
14.06.2024
Τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε η Νέα Αριστερά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θετικός στο ενδεχόμενο να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο AtticaTV .

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς σε συνέντευξή του από τους δημοσιογράφους Γιώργο Μελιγγώνη και Γιώργο Χουδαλάκη, για το εάν θα έβλεπε θετικά ο επόμενος πρόεδρός της Κομισιόν, που θα προέρχεται από την Κεντροδεξιά, να είναι Έλληνας, απάντησε:

«Να είναι Έλληνας, ναι. Το πρόβλημά μου δεν είναι τόσο πολύ με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και έχω κι εκεί ενδοιασμούς όσον αφορά στην αλαζονεία και στην χειραγώγηση του πληθυσμού, το πρόβλημά μου είναι με τη στυγνή νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζει, η οποία δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, φτωχοποιεί μια τεράστια μάζα του ελληνικού λαού και βάζει τόσους ανθρώπους στη μισθωτή εργασία, οι οποίοι πληρώνονται -ξέρετε, ένας στους δύο μισθωτούς στη χώρα μας έχει αμοιβή 1.000 ευρώ μικτά το μήνα ή λιγότερο. Πώς θα ζήσει κανείς σ’ αυτή τη χώρα μ’ αυτόν τον τρόπο; Πώς;».

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης αποδέχεται μια υποψηφιότητα Μητσοτάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα συναινούσε να αναλάβει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «πολιτικός που συνέδεσε το όνομά του με τις πρωτοφανείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου, τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την απάνθρωπη διαχείριση του προσφυγικού», υποστηρίζει σε δήλωσή της η Νέα Αριστερά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο κύριος Κασσελάκης έχει παραδεχτεί πως πριν λίγα χρόνια διαπραγματευόταν να γίνει υπουργός του κύριου Μητσοτάκη. Χθες, σε συνέντευξη του στο AtticaTV γνωστοποίησε πως δεν θα είχε πρόβλημα με μια πιθανή υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη για την προεδρία της Κομισιόν.

Πιθανότατα θα συναινούσε, δηλαδή, στο να αναλάβει κορυφαία θέση στην Ευρωπαϊκή ένωση ο πολιτικός που συνέδεσε το όνομά του με τις πρωτοφανείς παραβιάσεις του κράτους δικαίου, τις παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων και την απάνθρωπη διαχείριση του προσφυγικού.

Τα σχόλια είναι περιττά. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες ακούν και κρίνουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σκύλευση πτώματος Παλαιστίνιου μαχητή από τον ισραηλινό στρατό

Δάσος Σέιχ Σου: Έκοψαν δέντρα σαν τους κλέφτες μέσα στη νύχτα

Μέρες ’36: Το αριστερό «Λαϊκό Μέτωπο» απέναντι στην Ακροδεξιά Συσπείρωση με τον Μακρόν… κομπάρσο

Κασσελάκης: Συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας «εναντίον» της ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα