ΑΘΗΝΑ
22:44
|
15.06.2024
Η πρόθεση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος είναι επιβράβευση της τρομοκρατίας…Δεν μπορεί να δοθεί στο κακό κράτος.
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάγγελμα-απάντηση στις κυβερνήσεις Ιρλανδίας, Νορβηγίας και Ισπανίας που ανακοίνωσαν σήμερα πως στις 28 Μαΐου θα προχωρήσουν στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους έκανε απόψε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου υποστηρίζει πως το 80% των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη «υποστηρίζει την τρομερή σφαγή της 7ης Οκτώβρη» και πως το παλαιστινιακό κράτος θα επιχειρήσει να την επαναλάβει «ξανά και ξανά».

«Η πρόθεση αρκετών ευρωπαϊκών χωρών να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος είναι επιβράβευση της τρομοκρατίας…Δεν μπορεί να δοθεί στο κακό κράτος. Γιατί θα ήταν κράτος τρομοκρατίας. Θα επαναλάβει τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ξανά και ξανά…Δε θα συναινέσουμε σε αυτό. Η επιβράβευση της τρομοκρατίας δε θα φέρει ειρήνη, ούτε θα μας σταματήσει από το να νικήσουμε τη Χαμάς» ανέφερε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Νωρίτερα, σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς ανακάλεσε για διαβουλεύσεις τους πρέσβεις της χώρας σε Ιρλανδία, Νορβηγία και Ισπανία και μετά κάλεσε στο υπουργείο τους πρέσβεις των τριών χωρών για να κάνει έντονο διάβημα διαμαρτυρίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα