ΑΘΗΝΑ
03:43
|
16.06.2024
Ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πως δεν επέβαλαν ούτε ένα πρόστιμο έναντι πολυεθνικών για αθέμιτες πρακτικές
Βουλή
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη βουλή προωθείται αύριο, Πέμπτη, 23 Μαΐου, για ψήφιση το νομοσχέδιο για την «ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς».

Κατά την ολοκλήρωση της δεύτερης ανάγνωσης του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου μόνο οι βουλευτές της Ν.Δ.. Το καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ τα άλλα κόμματα επιφυλάχθηκαν να αντιδράσουν μέχρι τη συζήτηση και ψήφισή του από την ολομέλεια αύριο, 23 Μαΐου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά την παρέμβασή του, κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην ασκούν μόνον κριτική αλλά και να καταθέτουν δημιουργικές προτάσεις. Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πως δεν επέβαλαν ούτε ένα πρόστιμο για «αθέμιτες πρακτικές πολυεθνικών», σαν αυτές να μην «αλωνίζουν» και να κάνουν ό,τι θέλουν και επί της σημερινής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έτσι παρουσίασε σαν «μεγάλη επιτυχία» το πρόστιμο ύψους 400.000 ευρώ σε «μεγάλη εταιρία που διαπιστώθηκε πως παρανομεί» από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο γενικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου, διευκρίνισε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει όλα τα καλά και σωστά του νομοσχεδίου όχι όμως και τις διατάξεις που κινούνται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια να χειραγωγήσει το καταναλωτικό κίνημα.

Ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Νικητιάδης, σημείωσε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης πρέπει να αποσαφηνίσει και να δώσει απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα που έχουν τεθεί για να αισθανόμαστε ασφαλείς και εμείς και οι καταναλωτές.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Τσοκάνης, κάνοντας λόγο για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και καλλιέργεια αυταπατών που κάνουν τον καταναλωτή τζογαδόρο, ψάχνοντας να βρει χαμηλές τιμές.

Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης, Στυλιανός Φωτόπουλος, εστίασε στις ρυθμίσεις για την ενίσχυση του θεσσαλικού κάμπου, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε να αντιμετωπίζει το πρόβλημα ολιστικά και όχι αποσπασματικά.

Ο αγορητής της Νέας Αριστεράς, Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, ανέφερε πως οι πολιτικές της κυβέρνησης «όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακριβείας και της αισχροκέρδειας, αλλά το διαιωνίζουν».

Ο ειδικός αγορητής της ΝΙΚΗΣ, Νίκος Βρεττός, υποστήριξε ότι ο τίτλος του νομοσχέδιου είναι αναντίστοιχος και επιφανειακός σε σχέση με την πραγματικότητα, για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας.

Ο ειδικός αγορητής των Σπαρτιατών, Γιάννης Κόντης, είπε ότι «δεν έχουν νόημα οι διαπιστώσεις του προβλήματος όπως κάνει η κυβέρνηση, αλλά η ουσιαστική αντιμετώπισή του».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα