ΑΘΗΝΑ
05:11
|
24.06.2024
Θα μοιράσει το βραβείο των 58.500 ευρώ με τον  μεταφραστή του βιβλίου της «Kairos»,, Μάικλ Χόφμαν.
Το έργο της έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και θεωρείται πιο γνωστή στο εξωτερικό παρά στη Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη Γερμανίδα συγγραφέα Τζένι Έρπενμπεκ απονεμήθηκε το Διεθνές Βραβείο Booker 2024 για το μυθιστόρημά της «Kairos», ανακοίνωσε, το βράδυ της Τρίτης, η Καναδή συγγραφέας Έλενορ Γουόχτελ, η οποία προήδρευσε των κριτών, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Η 57χρονη Γερμανίδα συγγραφέας θα μοιραστεί το βραβείο των 58.500 ευρώ με τον μεταφραστή του βιβλίου, Μάικλ Χόφμαν.

Το βιβλίο αφηγείται την ιστορία μιας πολύπολκης ερωτικής σχέσης στο Ανατολικό Βερολίνο της δεκαετίας του 1980. «Είναι η ιδιωτική ιστορία μιας μεγάλης αγάπης και της παρακμής της, αλλά είναι επίσης μια ιστορία διάλυσης ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος. Με απλά λόγια: Πώς μπορεί κάτι που φαίνεται σωστό στην αρχή, να μετατραπεί σε κάτι λάθος;», αναφέρει η ίδια η συγγραφέας για μιλώντας για το βιβλίο της.

Η Τζένι Έρπενμπεκ γεννήθηκε στο Ανατολικό Βερολίνο το 1967 και είναι σκηνοθέτης, θεατρική συγγραφέας και βραβευμένη μυθιστοριογράφος. Δημοσίευσε το ντεμπούτο της τη νουβέλα Geschichte vom alten Kind το 1999. Άλλα μεταφρασμένα έργα της περιλαμβάνουν το The Book of Words  (2008), το Visitation  (2010), το The End of Days  (2014, νικητής του Independent Foreign Fiction Prize), το Go, Went, Gone  (2017, που ήταν στη μεγάλη λίστα για το Διεθνές Βραβείο Booker το 2018 ) καθώς και το Not a Novel: Collected Writings and Reflections  (2020).

Το έργο της έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 γλώσσες και θεωρείται πιο γνωστή στο εξωτερικό παρά στη Γερμανία. Το 2019 το μυθιστόρημά της Visitation  χαρακτηρίστηκε ένα από τα 100 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα από τον Guardian.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την «trash-tv», στην «trash-ζωή»

Νίκος Παπαδόπουλος: Οι δύο κόσμοι που τέμνονται στον «Κήπο των Σωματιδίων»

Rock For Palestine με τους Roger Waters, Yusuf Islam, Lowkey στο Λονδίνο

Ανοιχτός για το κοινό ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα