ΑΘΗΝΑ
06:00
|
18.10.2024
Στον απόηχο των κινητοποιήσεων ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Σχέδιο νοθείας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταγγέλλει η ΠΚΣ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Τετάρτη οι φοιτητές όλης της χώρας για να αναδείξουν τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους, λίγο καιρό μετά την ψήφιση του νόμου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και μέσα σε ένα κλίμα έντασης λόγων των έντονων διαμαρτυριών και των καταλήψεων που προηγήθηκαν.

Οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονται από τις 7 το πρωί έως και τις 7 το απόγευμα, αλλά η ώρα διεξαγωγής μπορεί να διαφέρει, στην περίπτωση που υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη και ανακοίνωση από κάποιον φοιτητικό σύλλογο.

Ύστερα από απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, σήμερα δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών.

Προκειμένου να μπορεί ένας φοιτητής να ψηφίσει, θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα – αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατεβάζει παράταξη στις φοιτητικές εκλογές παρά μόνο στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής γεγονός που μαρτυρά ότι μετά την τελευταία διάσπαση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξακολουθεί να έχει προβλήματα στην νεολαία του. Η Νέα Αριστερά από την πλευρά της συμμετέχει με το «Δίκτυο» σε 71 σχολές σε ολόκληρη τη χώρα

ΠΚΣ: Σχέδιο νοθείας από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε, χθες Τρίτη, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας κάνοντας λόγω για σχέδιο νοθείας από την πλευρά της γαλάζιας παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Η παράταξη της ΝΔ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι φοιτητικές εκλογές, επιδιώκει να τις υπονομεύσει και στήνει σκηνικό νοθείας βλέποντας ότι και αύριο δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ετοιμάζονται να την τιμωρήσουν με τη μαζική τους συμμετοχή!» αναφέρει μεταξύ άλλων φέρνοντας παραδείγματα φοιτητικών συλλόγων στους οποίους η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ δημιουργεί μια σειρά προβλήματα.

«Οι φοιτητές με τη μαζική τους συμμετοχή θα υπερασπιστούν τις συλλογικές δημοκρατικές τους διαδικασίες και τους συλλόγους τους! Με την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. θα δώσουν ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση και την παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ! Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές! Η φωνή των φοιτητών θα ακουστεί δυνατά, όσο και αν δεν το θέλει η ΝΔ και η ΔΑΠ!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΚΣ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπλόκο λιμενεργατών σε μεταφορά σφαιρών στο Ισραήλ

Μήνυμα Μητσοτάκη για το θάνατο της Βάσως Παπανδρέου

Νίγηρας: Λεωφόρος έπαψε να φέρει το όνομα του ντε Γκωλ, πλατεία πήρε το όνομα του Σανκαρά

ΠΕΠΕ: Η διοίκηση της Hellenic Train θα έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, όχι οι εργαζόμενοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα