ΑΘΗΝΑ
10:22
|
16.06.2024
Επίσημα πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού της Ρωσίας περνά στη διαχείριση του Δημοσίου και συγκεκριμένα της Αγροτικής Τράπεζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη διαχείριση της ρωσικής Αγροτικής Τράπεζας πέρασε η Kuban Vino, ο μεγαλύτερος παραγωγός κρασιού της Ρωσίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Κρατικού Μητρώου Νομικών Προσώπων.

Το οινοποιείο έγινε ιδιοκτησία της Ρωσικής Ομοσπονδίας τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.. Σύμφωνα με απόσπασμα από το Ενιαίο Κρατικό Μητρώο Νομικών Προσώπων, η Αγροτική Τράπεζα (μέρος του ομίλου Rosselkhozbank) στις 22 Μαΐου έγινε ο διαχειριστικός οργανισμός του παραγωγού Kuban-Vino, καθώς και των Αγροτοσυνεταιρισμών Ariant, Yuzhnaya και του Κέντρου Βιομηχανίας Διατροφής-Ariant.

Η Kuban-Vino ήταν μία από τις εταιρείες που κατασχέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους κατόπιν αιτήματος της Γενικής Εισαγγελίας για την ανάκτηση των «αδικαιολόγητων υπερκερδών» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για το εργοστάσιο ηλεκτρομεταλλουργίας του Τσελιάμπινσκ. Στο πλαίσιο της ίδιας δίκης, το 100% των μετοχών των εταιριών περιορισμένης ευθύνης «Agrofirma Yuzhnaya», «Agrofirma Ariant» και «CPI-Ariant» μεταβιβάστηκαν στο Δημόσιο.

Στο τέλος του 2023, η Kuban-Vino, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οινοποιείου, παρουσίασε αποτελέσματα ρεκόρ, παράγοντας περισσότερες από 95,5 εκατομμύρια φιάλες κρασιού (το 2022-83,7 εκατομμύρια) και συλλέγοντας περίπου 109 χιλιάδες τόνους σταφυλιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ποια η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα