ΑΘΗΝΑ
12:52
|
16.06.2024
Ο πολιτικός που πολεμήθηκε για τις φιλοπαλαιστινιακές του θέσεις με την κατηγορία του αντισημιτισμού, αναμένεται να συμμετάσχει ως ανεξάρτητος.
Τζέρεμι Κόρμπιν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απέναντι από Εργατικούς και Συντηρητικούς βουλευτές αναμένεται να σταθεί, εκτός απροόπτου, στις βρετανικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Ιουλίου 2024 ο 74χρονος πρώην ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, (2015 – 2020) που πολεμήθηκε όσο κανείς άλλος στο κόμμα του μεταξύ άλλων και για την φιλοπαλαιστινιακή του στάση ώσπου αποπέμφθηκε με την κατηγορία περί δήθεν «αντισημιτισμού».

Σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Independent και της The Daily Telegraph αναφέρει πως ο Κόρμπιν θα θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές ως ανεξάρτητος στο Βόρειο Ίσλινγκτον, μία εκλογική περιφέρεια της Βουλής των Κοινοτήτων που περιλαμβάνει κυρίως το βόρειο τμήμα του Δήμου του Ίσλινγκτον στο Μείζον Λονδίνο, στην οποία εκλέγεται ανελλιπώς από το 1983. Στις εκλογές του 2019, ο Τζέρεμι Κόρμπιν είχε σαρώσει παίρνοντας 26.188 ψήφους.

Η υποψηφιότητα του Κόρμπιν ως ανεξάρτητου αναμένεται ως εκ τούτου να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον 61χρονο, νυν αρχηγό των Εργατικών Κιρ Στάρμερ, που είχε απαγορεύσει στον προκάτοχό του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές επειδή δεν…απολογήθηκε για την κατηγορία του «αντισημιτσμού». Με λίγα λόγια ο Στάρμερ, δύσκολα θα βρει υποψήφιο που να σταθεί απέναντι στον Τζέρεμι Κόρμπιν και να τον νικήσει…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είμαι η αποχή. Και είμαι αυτοδύναμη

Γαλλία: Αιφνιδιαστική επιστροφή Ολάντ στο πολιτικό σκηνικό

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ποια η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα