ΑΘΗΝΑ
15:00
|
16.06.2024
Πηγές στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν πως ο Πρόεδρος του κόμματος ετοιμάζεται να μεταβεί στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης πιθανώς στις 26 και 27 Μαΐου.
Στέφανος Κασσελάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μετά τις ανασκευάσεις δηλώσεων για το εάν η Χαμάς είναι «τρομοκρατική» οργάνωση έπειτα από την έντονη αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα, Νόαμ Κατς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σχεδιάζει να κάνει ταξίδι στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης για συνάντηση με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής.

Αυτό τουλάχιστον διαρρέουν απόψε ορισμένες πηγές στο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας πως η πιθανότερη ημερομηνία είναι η 26η και η 27η Μαΐου. Αναμένεται δε, πιθανώς αύριο, Παρασκευή, 24 Μαΐου, να ανακοινωθεί το πρόγραμμα συναντήσεων του Στέφανου Κασσελάκη και του κλιμάκιου στελεχών του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον συνοδεύσουν σε ένα τέτοιο ταξίδι.

Ο Κασσελάκης μιλώντας την Τετάρτη στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV είχε αναφέρει πως μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες, υπονοώντας τον αντιστασιακό χαρακτήρα της οργάνωσης.

Λίγες ώρες μετά την επίμαχη αναφορά η μηχανή δημοσίων σχέσεων της ισραηλινής πρεσβείας πήρε φωτιά και βγήκε η ακόλουθη ανάρτηση του Ισραηλινού Πρέσβη στην πλατφόρμα X.

Βέβαια, η παραπάνω ανάρτηση του Ισραηλινού πρέσβη προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην πλατφόρμα Χ με πολλούς να σχολιάζουν τις σφαγές των δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων αμάχων από τον Ισραηλινό Στρατό και το τι σημαίνει στην πράξη η κυβέρνηση Νετανιάχου που ο Νόαμ Κατζ υπηρετεί.

Σε κάθε περίπτωση, η αντίδραση του Νόαμ Κατς έφερε αποτέλεσμα καθώς έκανε σήμερα τον Κασσελάκη να αναδιπλωθεί καθώς μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 είπε αρχικά ότι «αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς.

«Ένας οργανισμός, μια ομάδα πείτε το, που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες κάνει τρομοκρατικές ενέργειες είναι τρομοκρατική οργάνωση de facto. Αν ένα κομμάτι καλύπτει μια ανθρωπιστική ανάγκη αυτό πρέπει να το καλύψει η Δύση».

Και συνέχισε:

«Άρα πάνω από τη Χαμάς μπαίνει ο τίτλος τρομοκατική οργάνωση;» ρώτησε ο δημοσιογράφος με τον Στέφανο Κασσελάκη να απαντά «100%».

Παράλληλα, όμως, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε:

«Θα συνιστούσα γενικά στο Ισραήλ να προσέχει αυτές τις αναλογίες. Γιατί με τον ίδιο τρόπο που μπορεί δείχνει ένα βίντεο για το ότι όλοι είναι έτσι, το ίδιο βίντεο μπορεί να δείξει κάποιος για τους χιλιάδες που δολοφονούνται από το Ισραήλ -άμαχοί, γυναίκες και παιδιά – χωρίς να υπάρχει σχέδιο εξόδου, όχι ότι αυτό το σχέδιο θα δικαιολογούσε σφαγή. Θα πρέπει συγχρόνως και το Ισραήλ να εξηγήσει με την ίδια λογική αν αυτή η σφαγή χαρακτηρίζει όλους τους ισραηλινούς πολίτες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση επιβραβεύει «πρόθυμα» στελέχη της

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό

Είμαι η αποχή. Και είμαι αυτοδύναμη

Γαλλία: Αιφνιδιαστική επιστροφή Ολάντ στο πολιτικό σκηνικό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα