ΑΘΗΝΑ
07:30
|
16.06.2024
Σε ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch δήλωσε πως ο πληθωρισμός των υπηρεσιών θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα.
Οίκος αξιολόγησης Fitch
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch δήλωσε την Τετάρτη πως αναμένει τον πληθωρισμό στις παγκόσμιες υπηρεσίες να παραμείνει στα ίδια επίπεδα κάτι που θα επιβραδύνει το ρυθμό μείωσης των επιτοκίων σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Ο πληθωρισμός έχει επιβραδυνθεί ραγδαία, βοηθούμενος από την αντιστροφή του πληθωρισμού των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας. Τα παγκόσμια ποσοστά πληθωρισμού μειώνονται, αλλά η κάθοδος τους παρεμποδίζεται από την επίμονη αύξηση των τιμών στον τομέα των υπηρεσιών.

Επίσης πρόσθεσε ότι αν και ο βασικός πληθωρισμός αγαθών, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, έχει επίσης μειωθεί σε πολλές χώρες, ο πληθωρισμός υπηρεσιών πρέπει να μειωθεί περαιτέρω.

Οι κλάδοι των υπηρεσιών περιλαμβάνουν πιο εντατική εργασία από ό,τι ο τομέας των αγαθών και οι στενές αγορές εργασίας και ο υψηλός πληθωρισμός των μισθών έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο. Οι μισθοί προσαρμοσμένοι στην παραγωγικότητα, ή το μοναδιαίο κόστος εργασίας, στον τομέα των υπηρεσιών εξακολουθούν να αυξάνονται με ρυθμούς πολύ υψηλότερους από τους προ της πανδημίας ρυθμούς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η Fitch σημείωσε ότι το κόστος στέγασης συμβάλλει επίσης στον υψηλό πληθωρισμό των υπηρεσιών, ιδίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΗΠΑ: Μείον τέσσερις πετρελαιοπηγές μέσα σε μια βδομάδα

Εξαήμερο ταξίδι του Κινέζου πρωθυπουργού σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία

Το Ισραήλ κατάσχει φόρους της Παλαιστινιακής Αρχής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα