ΑΘΗΝΑ
05:18
|
16.06.2024
Ο Αμερικανός Υπ. Εξ. δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με Ουκρανούς αξιωματούχους το ενδεχόμενο χτυπημάτων στόχων στη ρωσική επικράτεια.
Άντονι Μπλίνκεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να συζητήσει με το Κίεβο το ενδεχόμενο χρήσης αμερικανικών όπλων για επιθέσεις εναντίον στόχων βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

Απαντώντας σε παρατήρηση ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να στείλουν ένα σαφέστερο μήνυμα στην Ουκρανία, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει αντίποινα στο ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα, δήλωσε:

Προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται, όταν το χρειάζεται, μπορεί να το χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά, μπορεί να το διατηρήσει αποτελεσματικά. Όπως είπα στον βουλευτή Bill Keating, είμαστε πάντα ανοιχτοί στο να ακούσουμε τους εταίρους μας.

Eνώ πρόσθεσε ότι:

Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι όχι μόνο η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί, αλλά προφανώς πρέπει να εξετάζουμε συνεχώς ποιες είναι αυτές οι ανάγκες σε κάθε δεδομένη στιγμή. Είμαι πάντα ανοιχτός σε συζητήσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για το ποιες είναι οι ανάγκες τους, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι έχουν αυτό που χρειάζονται.

Την Τρίτη, η εφημερίδα Politico επικαλέστηκε επιστολή νομοθετών και από τα δύο κόμματα της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που ζητούσαν από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στην Ουκρανία να πλήξει ρωσικό έδαφος χρησιμοποιώντας αμερικανικά όπλα. Η επιστολή ζητούσε από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν να επιτρέψει «τη χρήση όπλων που παρέχουν οι ΗΠΑ για να πλήξουν στρατηγικούς στόχους εντός του ρωσικού εδάφους υπό ορισμένες συνθήκες».

Σχολιάζοντας την έκθεση, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «οι θερμοκέφαλοι στο αμερικανικό Κογκρέσο φαίνονται αποφασισμένοι να προκαλέσουν περαιτέρω εντάσεις γύρω από την Ουκρανία και να ακολουθήσουν τη γενική πολιτική της Ουάσινγκτον για συνέχιση του πολέμου μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα