ΑΘΗΝΑ
12:00
|
01.07.2024
Σε απάντηση στο χτύπημα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε δεκάδες ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ισραηλινός στρατός (IDF) επιβεβαίωσε ότι πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης αεροπορική επιδρομή στο νότιο Λίβανο, σκοτώνοντας ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Σύμφωνα με τον IDF, ο Μοχάμεντ Νασέρ Φαράν ήταν ένα «εξέχον» μέλος της λιβανέζικης οργάνωσης, υπεύθυνος για την κατασκευή και την προμήθεια όπλων. Ο Φαράν σκοτώθηκε από επίθεση ισραηλινού drone στο αυτοκίνητό του, κοντά στη Ναμπατίγια. Νωρίτερα, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατό του, χωρίς να δώσει πληροφορίες για τον ρόλο του. Από μεριάς του ο IDF υποστήριξε ότι ο Φαράν συμμετείχε στην «παραγωγή των στρατηγικών και μοναδικών όπλων της Χεζμπολάχ», αναφέροντας πως ορισμένες από τις εγκαταστάσεις υπό τις διαταγές του χτυπήθηκαν από το Ισραήλ, τους τελευταίους μήνες.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από την επίθεση.

Ο IDF υποστήριξε ότι η δολοφονία του Φαράν είναι μέρος του σχεδίου του, για να «προκαλέσει πλήγμα στη συσσώρευση όπλων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να επιτεθούν στο ισραηλινό εσωτερικό μέτωπο».

Σε μια σύντομη ανακοίνωση, η Χεζμπολάχ ανέφερε πως οι δυνάμεις της Ισλαμικής Αντίστασης θρηνούν σήμερα τον «μάρτυρα Μοχάμεντ Αλί Νασέρ Φαράν, γεννημένος το 1989, από τη Ναμπατίγια, ο οποίος έπεσε στο δρόμο για το al-Quds».

Λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως, πίσω από το αυτοκίνητο που επέβαινε ο Φαράν, κινούταν σχολικό λεωφορείο με μαθητές. Το ισραηλινό πλήγμα προκάλεσε ζημιές στο σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας μαθητές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Απαντώντας στο ισραηλινό χτύπημα, η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε σήμερα δεκάδες ρουκέτες Κατιούσα προς το βόρειο Ισραήλ, με τον IDF να ανακοινώνει την αναχαίτιση της πλειοψηφίας των ρουκετών.

Μερικές από τις ρουκέτες κατάφεραν να διαπεράσουν την ισραηλινή αεράμυνα, με αποτέλεσμα να πέσουν σε μη κατοικημένες περιοχές, προκαλώντας μικρές εστίες φωτιάς, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα