ΑΘΗΝΑ
01:41
|
08.09.2024
Ανάμεσα στα θύματα βρέθηκε και ένα παιδάκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τραγικό θάνατο βρήκαν εννέα άνθρωποι– ανάμεσά τους και ένα παιδί– στη πολιτεία Νουέβο Λεόν, στο Μεξικό, ύστερα από την κατάρρευση εξέδρας σε προεκλογική συγκέντρωση, που τραυμάτισε άλλους 50 παρευρισκόμενους.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ο κεντροαριστερός υποψήφιος για την προεδρία, Χόρχε Αλβάρες Μάινεζ, εκφωνούσε ομιλία στην πόλη Σαν Πέδρο Γκαρζά Γκαρσία, κοντά στο Μοντερέι. Ο Μάινεζ βρίσκεται στη τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις.

Παρότι βρισκόταν πάνω στην εξέδρα την ώρα που κατέρρευσε, ο Μάινεζ δεν τραυματίστηκε και εθεάθη να μιλά σε υποστηρικτές, μετά το περιστατικό. Ο ίδιος δήλωσε πως πολλά μέλη της ομάδας του τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάρρευση προκλήθηκε από μια ξαφνική ριπή ανέμου.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει τον Μάινεζ να κουνάει τα χέρια του καθώς το πλήθος φώναζε το όνομά του, πριν δει την μεταλλική κατασκευή να ανατρέπεται κατά πάνω του. Στη συνέχεια, ο υποψήφιος έτρεξε στο πίσω μέρος της σκηνής για να γλυτώσει, καθώς μέρος της εξέδρας κατέρρευσε. Οι συγκεντρωμένοι, πανικόβλητοι, προσπάθησαν να απομακρυνθούν.

«Το μόνο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να φροντίσουμε τα θύματα του ατυχήματος» δήλωσε στη συνέχεια ο Μάινεζ. Συλλυπητήρια εξέφρασαν και άλλοι προεδρικοί υποψήφιοι. Ο Ομπραδόρ έστειλε «μια αγκαλιά στα μέλη της οικογένειας, στους φίλους των θυμάτων και στους πολιτικούς υποστηρικτές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα