ΑΘΗΝΑ
11:22
|
26.06.2024
Μετά τα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, η πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο μειώνεται στο 50%.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού τα πρακτικά της πρόσφατης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) αποκάλυψαν ότι η μετάβαση σε χαμηλό πληθωρισμό μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Το διεθνές αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν στα 81,61 δολάρια ανά βαρέλι στις 9.09 π.μ. τοπική ώρα, σημειώνοντας πτώση 0,35% από την τιμή κλεισίματος των 81,90 δολαρίων ανά βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Το αμερικανικό νόμισμα αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα 77,20 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας μείωση 0,48% από την προηγούμενη συνεδρίαση που έκλεισε στα 77,57 δολάρια ανά βαρέλι.

Η τράπεζα δημοσίευσε τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασής της την Τετάρτη, τα οποία αποκάλυψαν ότι το επιτόκιο πολιτικής μπορεί να παραμείνει σε υψηλότερα επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.

Οι ανησυχίες των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας παραμένουν, ωστόσο, για την έλλειψη προόδου όσον αφορά τον πληθωρισμό, ενώ ορισμένα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς σημείωσαν «προθυμία» για περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής κατά την τελευταία συνεδρίαση, εάν «οι κίνδυνοι για τον πληθωρισμό υλοποιηθούν».

Η πιθανότητα ότι η τράπεζα θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο μειώθηκε στο 50% μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών, από 65% προηγουμένως. Οι δηλώσεις των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας σχετικά με το ότι δεν θα ενεργήσουν βιαστικά όσον αφορά τις μειώσεις των επιτοκίων προκάλεσαν ανησυχίες ότι η όρεξη για ζήτηση στην αγορά πετρελαίου θα μπορούσε να επιβραδυνθεί και να ασκήσει καθοδικές πιέσεις στις τιμές.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια κατά την εβδομάδα που έληξε στις 17 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΥΠΕ) αργά την Τετάρτη.

Τα αποθέματα της ΥΠΕ έδειξαν αύξηση των αποθεμάτων που ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς για μείωση κατά περίπου 2,4 εκατ. βαρέλια στη μεγαλύτερη πετρελαιοκαταναλωτική χώρα του κόσμου, σηματοδοτώντας μείωση της ζήτησης που στηρίζει τις χαμηλότερες τιμές.

Την ίδια περίοδο, τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, τα οποία εξαιρούνται από τα εμπορικά αποθέματα αργού, αυξήθηκαν επίσης κατά περίπου 1 εκατ. βαρέλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Επένδυση μαμούθ της Volkswagen στον αντίπαλο της Tesla, Rivian

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Έρχονται μεγάλες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες φάρμακα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα