ΑΘΗΝΑ
07:14
|
16.06.2024
Σε συνάντησή του με την πρόεδρο της Γερουσίας του Ουζμπεκιστάν, ο Τούρκος αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προοπτικές του τουρκικού κόσμου.
Νουμάν Κούρτουλμους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τουρκικός κόσμος πρόκειται να αναδειχθεί σε σημαντική παγκόσμια δύναμη.

Ο Κουρτουλμούς απάντησε σε ερωτήσεις ουζμπεκικών και τουρκικών μέσων ενημέρωσης μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Γερουσίας της Δημοκρατίας του Ουζμπεκιστάν, Τανζίλα Ναρμπάγιεβα, στην πρωτεύουσα Τασκένδη. Δήλωσε ότι ο τουρκικός κόσμος έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα νέο κέντρο εξουσίας λόγω των ανθρώπινων πόρων, των φυσικών πόρων και των βαθιών ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών του, τονίζοντας τη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών για την επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα είπε:

Η ενότητα, η αλληλεγγύη και η ανάπτυξη του τουρκικού κόσμου συμβάλλουν στην παγκόσμια ειρήνη. Δεν πρόκειται ποτέ για μια ανάπτυξη που θα έβλαπτε την παγκόσμια ειρήνη ή τους άλλους. Σε αυτή την τεράστια περιοχή που εκτείνεται από την Κεντρική Ασία μέχρι την Τουρκική και τα Βαλκάνια και αναφέρεται ως «Τουρκικό Τόξο», η παρουσία μιας ισχυρής οντότητας σε αυτή την περιοχή όπου ζουν 300 εκατομμύρια άνθρωποι θα συμβάλει στη διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας στον κόσμο και θα εξασφαλίσει την παγκόσμια ειρήνη και ευημερία.

Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου τόνισε ότι είναι δυνατόν οι δύο χώρες να ενισχύσουν τις σχέσεις τους σε διάφορους τομείς, σημειώνοντας ότι η συνεργασία στις διεθνείς σχέσεις θα ωφελήσει και τις δυο πλευρές.

Ξεχωριστά, ο Κουρτουλμούς χαιρέτισε την κίνηση της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος. Όπως ανέφερε:

Συγχαίρω ολόψυχα τις κυβερνήσεις της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Νορβηγίας για τα δίκαια και θαρραλέα βήματά τους να αναγνωρίσουν το κράτος της Παλαιστίνης. Ο λαός και η συνείδηση της ανθρωπότητας, που ενθαρρύνουν τα κράτη και τις κυβερνήσεις να λάβουν αυτές τις νόμιμες αποφάσεις, θα νικήσουν αναμφίβολα τον (Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν) Νετανιάχου και τη συμμορία του. Οι μέρες που αυτοί οι εγκληματίες πολέμου, οι οποίοι έχουν σκοτώσει αθώους ανθρώπους όλων των ηλικιών, θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν στα διεθνή δικαστήρια είναι κοντά

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα