ΑΘΗΝΑ
07:43
|
16.06.2024
Το Ταμείο συμβουλεύει τη χώρα να διατηρήσει ισχυρή μεταρρυθμιστική δυναμική για να συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας.
Διεθνές Νομισματικό Ταμείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ενέκρινε 164,6 εκατομμύρια δολάρια για τη Ρουάντα, καθώς η χώρα της Ανατολικής Αφρικής καταβάλλει προσπάθειες για να μετριάσει τις επιπτώσεις των περσινών φονικών πλημμυρών.

Περίπου 76,2 εκατ. δολάρια από τα κεφάλαια θα εκταμιευθούν στο πλαίσιο του προγράμματος Resilience and Sustainability (RSF), ενώ 88,4 εκατ. δολάρια θα διατεθούν μέσω του προγράμματος Standby Credit Facility (SCF), ανέφερε το ΔΝΤ σε ανακοίνωσή του.

Όπως αναφέρει το Ταμείο:

Παρά τις δύσκολες εξωτερικές συνθήκες και τη συνεχιζόμενη δημοσιονομική εξυγίανση, η οικονομία της Ρουάντα διατηρεί ισχυρή ανάπτυξη. Στο μέλλον, το μείγμα πολιτικής θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την αποκατάσταση των αποθεμάτων ασφαλείας.

Η διατήρηση της ισχυρής μεταρρυθμιστικής δυναμικής στα πλαίσια του RSF θα συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομικής ανθεκτικότητας της χώρας σε μελλοντικούς κλιματικούς κλυδωνισμούς, σύμφωνα με το ΔΝΤ.

Η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ της Ρουάντα ξεπέρασε τις προσδοκίες το 2023 στο 8,2%, ανέφερε το ΔΝΤ, με τις υπηρεσίες, τις κατασκευές και την ανάκαμψη της παραγωγής τροφίμων μετά την πλημμύρα να συμβάλλουν καθοριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ρουάντα Uzziel Ndagijimana υποσχέθηκε τη συνεχή στενή συνεργασία της κυβέρνησής του με το Ταμείο για τη συνετή διαχείριση της οικονομίας της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΗΠΑ: Μείον τέσσερις πετρελαιοπηγές μέσα σε μια βδομάδα

Εξαήμερο ταξίδι του Κινέζου πρωθυπουργού σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία

Το Ισραήλ κατάσχει φόρους της Παλαιστινιακής Αρχής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα