ΑΘΗΝΑ
04:53
|
16.06.2024
Ενιαία πλέον η φορολόγηση των συμμετεχόντων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, κατόπιν αποφάσεως του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.
Αντόν Σιλουανόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει την πρόταση για τη διατήρηση μιας ενιαίας κλίμακας φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων για τους συμμετέχοντες στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Αντόν Σιλουανόφ, μιλώντας σε κοινοβουλευτική ακρόαση για τη βελτίωση της φορολογικής νομοθεσίας.

«Εμείς, φυσικά, υποστηρίζουμε αυτή την πρόταση, πρόκειται για μια απολύτως δίκαιη πρόταση, διότι οι μαχητές μας χρειάζονται την προσοχή μας, την υποστήριξή μας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολόντιν υπέβαλε πρόταση να αφαιρεθούν οι συμμετέχοντες στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση από την προοδευτική κλίμακα φορολόγησης. Τόνισε ότι η προοδευτική κλίμακα πρέπει να είναι δίκαιη και οι μαχητές υπερασπίζονται τη χώρα.

Μιλώντας για τις παραμέτρους, ο κ. Σιλουάνοφ σημείωσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα προσφέρει μια λογική πρόοδο, ώστε το ρωσικό φορολογικό σύστημα να είναι ανταγωνιστικό.

Τόνισε ότι κατά τη χρήση των πρόσθετων φόρων που καταβάλλονται, το κράτος θα καθοδηγείται από την αρχή της δικαιοσύνης: όλα τα χρήματα θα πηγαίνουν σε κοινωνικούς σκοπούς, επιλύοντας τα πιο σημαντικά καθήκοντα για τους ανθρώπους ,«αφού η δικαιοσύνη δεν είναι μόνο στο φορολογικό σύστημα, αλλά και στο πώς χρησιμοποιούνται αυτά τα χρήματα».

Ο Σιλουάνοφ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συζητήσει τις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα με τις επιχειρήσεις στο συνέδριο της ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών στα τέλη Απριλίου. Ο Υπουργός τόνισε στη συνέχεια ότι οι εργασίες για τη βελτίωση του φορολογικού συστήματος θα βασίζονται στις αρχές της διασφάλισης σταθερών και προβλέψιμων φορολογικών συνθηκών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα άλλο καθήκον είναι η δημιουργία πρόσθετων κινήτρων για επενδύσεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας. Επιπλέον, ο υπουργός επεσήμανε τη σημασία της διατήρησης των εκπτώσεων και των κινήτρων για τις επιχειρήσεις μέσω των φορολογικών συντελεστών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα