ΑΘΗΝΑ
05:57
|
16.06.2024
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε θετικά τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Γερεβάν και Μπακού.
Χακάν Φιντάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Εάν το Μπακού και το Γερεβάν υπογράψουν συνθήκη ειρήνης, αυτό θα κάνει πολύ καλό για ολόκληρο τον Νότιο Καύκασο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης των Τουρκικών Κρατών (TURKPA).

Χαιρέτισε τις συμφωνίες για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων που επιτεύχθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τζεϊχούv Μπαϊράμοφ και τον Αρμένιο ομόλογό του Αραράτ Μιρζογιάν στις 11 Μαΐου στο Αλμάτι. Σημείωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Αζερμπαϊτζάν.

«Η σύναψη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στις δύο χώρες, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή», ανέφερε ο ίδιος.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αξιολόγησε θετικά την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Γερεβάν και Μπακού κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ στις 20 Μαΐου.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ειρηνευτική συνθήκη Μπακού-Γερεβάν, η οποία συζητείται από το 2022, θα εξασφαλίσει την ασφάλεια του Καυκάσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς, αλλά δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις»

Κινητοποιήσεις για Παλαιστίνη: Πού είναι το ελληνικό φοιτητικό κίνημα;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

ΣΥΡΙΖΑ: Επανεκκίνηση δεν γίνεται με ανακύκλωση προσώπων στις κυβερνητικές καρέκλες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα