ΑΘΗΝΑ
20:34
|
16.06.2024
Αντιπαράθεση στην ολομέλεια της Βουλής για την ακρίβεια.
Του Πέτρου Τσιολάκη
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 10:30 σήμερα 24 Μαΐου αρχίζει στην ολομέλεια της Βουλής η τελευταία κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των αρχηγών των κομμάτων πριν από τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Θέμα της σημερινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης, που διεξάγεται με πρωτοβουλία του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, είναι «η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Η συζήτηση θα αρχίσει με την αγόρευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την οποία ακολουθούν οι αγορεύσεις των προέδρων των κοινοβουλευτικών ομάδων, καθώς και ενός ή δύο υπουργών. Θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος αγορεύσεων των αρχηγών και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τριτολογία του Πρωθυπουργού.

Στο μεταξύ υπερψηφίστηκε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για «την ενίσχυση της προστασίας το καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές. Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός των Σπαρτιατών που δήλωσαν «παρών».

Την ίδια ώρα η Ελλάδα κατατάσσεται στις χειρότερες χώρες του ΟΟΣΑ σχετικά με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη. Σε χειρότερη θέση από την Ελλάδα βρίσκεται η Τουρκία, η Ουγγαρία και η Κορέα. Και ο σκιτσογράφος Πέτρος Τσιολάκης αναρωτιέται πώς το επιτρέψαμε αυτό…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

EURO 2024: Η άνοδος… της μπάλας μετά τις κάλπες

Οι λύκοι δεν αλληλοσκοτώνονται

Σκίτσα σε συνθήκες… καύσωνα

Οι Ευρωεκλογές 2024 με τη ματιά των σκιτσογράφων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα