ΑΘΗΝΑ
15:41
|
26.06.2024
Το Ισραήλ αναμένεται να απορρίψει και αυτή την απόφαση και δεν πρόκειται να συμμορφωθεί έχοντας στο πλευρό του την προστασία και την υποστήριξη των ΗΠΑ.
Διεθνές Δικαστήριο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την άμεση ανάσχεση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Ράφα και την αποχώρηση των στρατευμάτων από εκεί ζήτησε σήμερα το απόγευμα, λίγο μετά τις 16.30 (ώρα Ελλάδος) από το Ισραήλ το Διεθνές Δικαστήριο με 13 ψήφους υπέρ και δύο κατά (σε σύνολο 15 δικαστών) απαιτώντας επίσης να αποσύρει τις δυνάμεις του από εκεί εκτιμώντας πως έχει προκαλέσει στην περιοχή μία κατάσταση «καταστροφική».

Ζητά επιπλέον από το Ισραήλ να ανοίξει «το συντομότερο» το συνοριακό πέρασμα της Ράφας με την Αίγυπτο για να περάσει γρήγορα ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας και  να δοθεί πρόσβαση σε διεθνείς οργανισμούς όπως η Ερυθρά Ημισέληνος και ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρό να στείλουν ειδικούς σε φυλακές και χώρους κράτησης Παλαιστινίων κρατουμένων ώστε να εξακριβώσουν τις συνθήκες εκεί.

Ο δικαστής του Διεθνούς Δικαστηρίου, Ναουάφ Σαλάμ, ανακοινώνοντας την απόφαση τόνισε πως από τη Ράφα έχουν ήδη εκτοπιστεί πάνω από 800.000 άμαχοι και δεν πιστεύει «ούτε λέξη» από το Ισραήλ πως παρέχει τάχα «ασφάλεια και πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια» στους Παλαιστίνιους της περιοχής.

Το Ισραήλ αναμένεται να απορρίψει και αυτή την απόφαση και δεν πρόκειται να συμμορφωθεί έχοντας στο πλευρό του την προστασία και την υποστήριξη των ΗΠΑ. Το μόνο που μπορεί θεωρητικά να το υποχρεώσει προς αυτή την κατάσταση είναι απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά απίθανο λόγω του αμερικανικού βέτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ερντογάν: «Η Δύση στηρίζει τα σχέδια του ψυχασθενή Νετανίαχου»

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα