ΑΘΗΝΑ
23:43
|
16.06.2024
«Ευχόμαστε ο πόλεμος να σταματήσει ανά πάσα στιγμή. Αλλά αν (ο Νετανιάχου) είναι αποφασισμένος να κάνει πόλεμο, θα οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή» προειδοποίησε.
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο Νετανιάχου θα πρέπει να περιμένει εκπλήξεις από την Χεζμπολάχ» δήλωσε ο ηγέτης της οργάνωσης στο Λίβανο Χασάν Νασράλα, στη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος με αφορμή τον θάνατο του Ιρανού Προέδρου, Εμπραχίμ Ραϊσί, του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν και άλλων έξι προσώπων κατά τη συντριβή ελικοπτέρου την περασμένη Κυριακή στο Ιράν.

«Εμείς θα μιλήσουμε για εκπλήξεις. (Ο Νετανιάχου) θα πρέπει να περιμένει (…) εκπλήξεις εκ μέρους μας» είπε κατά λέξη ο Νασράλα επισημαίνοντας πως η οργάνωσή του έχει μελετήσει καλά και έχει «ζυγίσει» όλα τα ενδεχόμενα σενάρια πιθανής ισραηλινής κλιμάκωσης της επίθεσης στο Λίβανο.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό των επιθέσεων της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ως σήμερα, εκτίμησε πως ο ισραηλινός στρατός δεν έχει πετύχει ούτε έναν από τους στόχους που είχε βάλει πριν ξεκινήσει τον πόλεμο.«Η Χαμάς σε αιφνιδίασε…Η Χεζμπολάχ σας αιφνιδίασε ανοίγοντας το μέτωπο την επόμενη μέρα…Η Υεμένη σας αιφνιδίασε…» είπε απευθυνόμενος στο Ισραήλ.

«Ευχόμαστε ο πόλεμος να σταματήσει ανά πάσα στιγμή. Αλλά αν (ο Νετανιάχου) είναι αποφασισμένος να κάνει πόλεμο, θα οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή» προειδοποίησε.

Σε άλλο σημείο ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απευθυνόμενος στις ΗΠΑ ανέφερε πως «ένας από τους λόγους αποτυχίας των αμερικανικών πολιτικών στην περιοχή είναι η άρνηση της πραγματικότητας και της αποσύνδεσής τους από αυτήν». Πρόσθεσε πως το Ιράν είναι «ισχυρό, συγκροτημένο και ανθεκτικό κράτος» και πως παρά τον πρόσφατο πόνο από τον θάνατο του Προέδρου και των άλλων αξιωματούχων «δεν θα εξασθενίσει και δεν θα λυγίσει».

«Το Ιράν είναι κράτος θεσμών και νόμων με έναν σοφό ηγέτη στο τιμόνι που κυβερνά τη χώρα και έχει πολύ υψηλό επίπεδο λαϊκής υποστήριξης και εμπιστοσύνης» είπε ο Χασάν Νασράλα, και απευθυνόμενος σε Ισραήλ και ΗΠΑ προειδοποίησε πως η οργάνωσή του και ο «’Αξονας της Αντίστασης»  δεν πρόκειται ποτέ να εγκαταλείψει την Παλαιστίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Ανάληψη ευθύνης από θυγατρική της Αλ Κάιντα για την επίθεση στη Μπουρκίνα Φάσο

Σκληρή κριτική Κακλαμάνη προς την κυβέρνηση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα