ΑΘΗΝΑ
01:01
|
08.09.2024
Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ένγκα λέει ότι η καταστροφή προκάλεσε θανάτους και καταστροφές σε τουλάχιστον έξι χωριά.
Καταπλακώθηκαν την ώρα που κοιμόντουσαν από τεράστιους βράχους
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έως και 100 εκτιμάται ότι μπορεί να είναι οι νεκροί από μια τεράστια κατολίσθηση που έπληξε τα υψίπεδα στην Παπούα Νέα Γουινέα, τα ξημερώματα, αναφέρουν τοπικοί αξιωματούχοι και οργανώσεις βοήθειας.

Η καταστροφή έπληξε κυρίως χωριό Καοκαλάμ στην επαρχία Ένγκα, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πρωτεύουσας του νησιωτικού κράτους του Νότιου Ειρηνικού, Πορτ Μόρεσμπι. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Πίτερ Ιπάτας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το φαινόμενο προκάλεσε θανάτους και καταστροφές σε τουλάχιστον έξι χωριά.

«Οι αρχές αναφέρουν ότι η κλίμακα της κατολίσθησης είναι μεγάλη», αλλά ακόμα δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των νεκρών», αναφέρουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Η κατολίσθηση έπληξε την περιοχή γύρω στις 3 τα ξημερώματα και εκτιμάται πως περισσότερα από 100 σπίτια έχουν θαφτεί κάτω από βράχους και χώματα. Δεν είναι ακόμη γνωστό πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν σε αυτά τα σπίτια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βίνσεντ Πιάτι, πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ανάπτυξης, τονίζοντας και αυτός πως ο αριθμός των θυμάτων είναι ακόμα απροσδιόριστος.

Πολλά σπίτια έχουν καταστραφεί καθώς και εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης στις οποίες βασίζονται για την διατροφή τους οι τοπικές κοινότητες, αναφέρει ανταποκριτής του Al Jazeera.

Εικόνες που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατοίκους να σκαρφαλώνουν σε τεράστιους βράχους και να ανασύρουν σορούς από τα χαλάσματα ενώ οργανώσεις βοήθειας, συμπεριλαμβανομένου του Ερυθρού Σταυρού της Παπούα Νέας Γουινέας και της CARE, δήλωσαν ότι έλαβαν επιβεβαίωση για την κατολίσθηση, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν έχουν ήδη φτάσει στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα