ΑΘΗΝΑ
22:04
|
16.06.2024
Στο επίκεντρο της συνάντησης με τους ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας, Κατάρ, Ιορδανίας και Αιγύπτου θα είναι η ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.
Εμανουέλ Μακρόν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιφνιδιαστικά μεταβαίνουν απόψε, στο Παρίσι οι υπουργοί Εξωτερικών τεσσάρων χωρών της Μέσης Ανατολής για σύσκεψη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Πρόκειται για συνάντηση που θα έχει ως στόχο την «επισκόπηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή» στο φόντο του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Οπως ανακοινώθηκε στην αποψινή συνάντηση, θα συμμετάσχουν ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θάνι, και οι υπουργοί Εξωτερικών Σαουδικής Αραβίας, Φαϊσάλ μπιν Φαρχάν, Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι και Ιορδανίας Άιμαν Σαφάντι.Παρών θα είναι και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Στεφάν Σεζουρνέ.

Η ανακοίνωση έγινε νωρίς σήμερα το απόγευμα λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως στο πλαίσιο αναθέρμανσης των διαβουλεύσεων για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων στη Γάζα και εκεχειρία μεταβαίνει στο Παρίσι το τρέχον 24ωρο ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς για συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Mossad.

Από Δευτέρα αναμένεται επίσης να αρχίσουν, εκτός απροόπτου, οι έμμεσες συνομιλίες Ισραήλ-Χαμάς με τη μεσολάβηση Αιγυπτίων και Καταριανών διπλωματών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απάντηση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός συνάδει με την πρόταση των ΗΠΑ

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Ελβετία: Η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη καλεί σε εμπλοκή της Ρωσίας στις συνομιλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα