ΑΘΗΝΑ
00:30
|
17.06.2024
Πάνω στα αποκαΐδια της ισραηλινής επίθεσης οι ΗΠΑ οραματίζονται τη μετατροπή της Γάζας σε αμερικανικό προτεκτοράτο με αραβικά...κόλλυβα.
Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο μετατροπής της Λωρίδας της Γάζας σε αμερικανικό προτεκτοράτο με «διεθνή ειρηνευτική δύναμη» αποκαλύπτει το αμερικανικό Politico.com φέρνοντας στην επιφάνεια πληροφορίες για τις φρενήρεις διαβουλεύσεις μεταξύ Λευκού Οίκου, Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Πενταγώνου για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα.

Το Politico.com επικαλούμενο τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους αναφέρει πως οι ΗΠΑ σκέφτονται να διορίσουν «μετά το τέλος του πολέμου» στη Γάζα έναν Αμερικανό αξιωματούχο, «πολιτικό σύμβουλο» ο οποίος θα «κινεί τα νήματα» διοίκησης της περιοχής είτε από την αιγυπτιακή Χερσόνησο του Σινά, ή από την Ιορδανία.

Μελετάται δε να είναι σε συνεννόηση με τον στρατιωτικό διοικητή μίας «πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης» και προς αυτή την κατεύθυνση αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν «φλερτάρουν» με Μαρόκο, Αίγυπτο και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ώστε να συμβάλλουν σε μία τέτοια αποστολή.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν επίσης ένα «Παλαιστινιακό Συμβούλιο» που θα απαρτίζεται από Παλαιστίνιους της Γάζας (εκτός στελεχών της Χαμάς) ώστε να συνδράμουν στην μετατροπή της περιοχής σε αμερικανικό πολιτικό προτεκτοράτο, δίχως να διευκρινιστεί εάν θα προηγηθεί η στρατιωτική κατοχή του παλαιστινιακού θύλακα από τον ισραηλινό στρατό. Σε αυτό το θέμα, οι ΗΠΑ έχουν ήδη εξασφαλίσει μία «ευρεία συμφωνία με το Ισραήλ και περιφερειακούς παίχτες».

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή, προτιμώντας να βάλλουν μπροστά άλλες χώρες (κατά προτίμηση αραβικές).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απάντηση της Χαμάς για κατάπαυση του πυρός συνάδει με την πρόταση των ΗΠΑ

Τζάκομο Ματεότι: 100 χρόνια από το έγκλημα των μπράβων του Μουσολίνι

Η σιωπή για την Πύλο προετοιμάζει την επόμενη: 1 χρόνος από το κρατικό έγκλημα

Ελβετία: Η σύνοδος κορυφής για την ειρήνη καλεί σε εμπλοκή της Ρωσίας στις συνομιλίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα