ΑΘΗΝΑ
10:30
|
17.06.2024
Το αμερικανικό υποβρύχιο USS Harder, βυθισμένο από το 1944, εντοπίστηκε στον βυθό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας από αρχαιολόγους.
Το βυθισμένο υποβρύχιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα από τα πιο διάσημα πλοία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου –το αμερικανικό υποβρύχιο USS Harder– βρέθηκε στο βυθό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, ανέφερε το αρχαιολογικό τμήμα της Διοίκησης Ιστορίας και Κληρονομιάς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσαν οι αρχαιολόγοι:

Τα υποβρύχια είναι δύσκολο να αναγνωριστούν λόγω της κατασκευής τους, αλλά η εξαιρετική διατήρηση του σκάφους και η ποιότητα των δεδομένων που συλλέχθηκαν από το Lost 52 μας επέτρεψαν να επιβεβαιώσουμε ότι το ναυάγιο είναι το Harder.

Η διοίκηση διευκρίνισε ότι το πλοίο βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο των 900 μέτρων. Το κύτος του είναι πρακτικά άθικτο, εκτός από ζημιές από υποβρύχια νάρκη στο πρυμναίο τμήμα του πύργου ελέγχου.

Το USS Harder βυθίστηκε στις 24 Αυγούστου 1944. Η τελευταία γνωστή θέση του ήταν στην περιοχή της νήσου Λουζόν. Στο πλοίο επέβαιναν 79 στρατιωτικοί.

Συνολικά, το υποβρύχιο πραγματοποίησε έξι ταξίδια μάχης, κατά τη διάρκεια ενός εκ των οποίων βύθισε τρία ιαπωνικά αντιτορπιλικά και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε άλλα δύο. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, το Harder έλαβε προεδρικό βραβείο και έξι αστέρια μάχης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τραγουδάμε για την Παλαιστίνη

Athens Pride 2024: Με υπερηφάνεια και σύνθημα: «Ένας νόμος δεν αρκεί»

Athens Pride Festival: Το πρόγραμμα της ημέρας

Καλώς Ήρθε το… Ρούβλι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα