ΑΘΗΝΑ
06:04
|
21.06.2024
Το αμερικανικό υποβρύχιο USS Harder, βυθισμένο από το 1944, εντοπίστηκε στον βυθό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας από αρχαιολόγους.
Το βυθισμένο υποβρύχιο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα από τα πιο διάσημα πλοία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου –το αμερικανικό υποβρύχιο USS Harder– βρέθηκε στο βυθό της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, ανέφερε το αρχαιολογικό τμήμα της Διοίκησης Ιστορίας και Κληρονομιάς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Όπως δήλωσαν οι αρχαιολόγοι:

Τα υποβρύχια είναι δύσκολο να αναγνωριστούν λόγω της κατασκευής τους, αλλά η εξαιρετική διατήρηση του σκάφους και η ποιότητα των δεδομένων που συλλέχθηκαν από το Lost 52 μας επέτρεψαν να επιβεβαιώσουμε ότι το ναυάγιο είναι το Harder.

Η διοίκηση διευκρίνισε ότι το πλοίο βρίσκεται σε βάθος μεγαλύτερο των 900 μέτρων. Το κύτος του είναι πρακτικά άθικτο, εκτός από ζημιές από υποβρύχια νάρκη στο πρυμναίο τμήμα του πύργου ελέγχου.

Το USS Harder βυθίστηκε στις 24 Αυγούστου 1944. Η τελευταία γνωστή θέση του ήταν στην περιοχή της νήσου Λουζόν. Στο πλοίο επέβαιναν 79 στρατιωτικοί.

Συνολικά, το υποβρύχιο πραγματοποίησε έξι ταξίδια μάχης, κατά τη διάρκεια ενός εκ των οποίων βύθισε τρία ιαπωνικά αντιτορπιλικά και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε άλλα δύο. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, το Harder έλαβε προεδρικό βραβείο και έξι αστέρια μάχης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ

Ανέλπιστο ναυάγιο στο Ισραήλ αποκαλύπτει τα μυστικά ναυπηγών της Εποχής του Χαλκού

Μια κατσαρίδα στο εστιατόριο

Nvidia: Πλέον η πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο-Η αξία της ξεπέρασε αυτή της Microsoft

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα