ΑΘΗΝΑ
15:13
|
24.06.2024
Νέα δημοσκόπηση από την GPO όπου εμφανίζει τάσεις συσπείρωσης των μεγάλων κομμάτων, ενώ δείχνει διεκδίκηση εδρών από τα μικρά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα δημοσκόπηση της GPO δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», μόλις δύο βδομάδες πριν τις Ευρωεκλογές του 2024. Βάσει της δημοσκόπησης, πολλά μικρά κόμματα διεκδικούν μία έδρα στην Ευρωβουλή ενώ τα τρία πρώτα εμφανίζουν τάσεις συσπείρωσης.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, πρώτη έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 29,3% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,8%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, μπροστά από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 7,6 %. Ακολουθούν μετά η Ελληνική Λύση με 7,5%, η Νίκη με 3,1% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,8%. Η Νέα Αριστερά βρίσκεται στο 2,6%, οι Δημοκράτες στο 2,3% και ΜεΡΑ25 στο 1,8%, όπως και η Φωνή Λογικής. Στο 10,2% οι αναποφάσιστοι.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία πάλι προηγείται με 33,4% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,8%. Τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 13,2% και το ΚΚΕ ακολουθεί με 8,7 %. Η Ελληνική Λύση στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει το 8,6%, η Νίκη το 3,5%, η Πλεύση Ελευθερίας το 3,2%, ενώ στο 3% βρίσκεται η Νέα Αριστερά. Ακολουθούν οι Δημοκράτες με 2,5% Μέρα25 στο 2,1%, και Φωνή Λογικής με 2,1%. Το «άλλο» βρίσκεται στο 3,9%.

Το αντίπαλο δέος του Μητσοτάκη

Το δεύτερο θέμα της έρευνας είναι το πρόσωπο της Κεντροαριστεράς που επιθυμεί και θεωρεί ικανότερο το εκλογικό κοινό να αναμετρηθεί απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Οι πολίτες στο ερώτημα «ποιος από τους παρακάτω μπορεί να ηγηθεί μιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης την επομένη των ευρωεκλογών» επιλέγουν ως πρώτο με 16% τον Αλέξη Τσίπρα. Δεύτερος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με 13,4%, ακολουθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης με 10,5%, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας με 5,4%, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης με 5% και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης με 4,6%.

Στο ερώτημα «ποιος πιστεύετε ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», προηγείται ο «Κανένας» με 52,6% και από τα πολιτικά πρόσωπα πρώτος αναδεικνύεται ο Στέφανος Κασσελάκης με 16,9% και ακολουθούν οι Αλέξης Τσίπρας με 14,3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,2%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αύξηση τιμών πετρελαίου λόγω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Απαγγελία ποινικών κατηγοριών κατά της Boeing ζητούν Αμερικανοί εισαγγελείς

Θεολογία του Αγίου Πνεύματος και Απελευθέρωση στη σύγχρονη Παλαιστίνη

Νέα κατρακύλα του ιαπωνικού γεν έναντι του δολαρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα