ΑΘΗΝΑ
01:50
|
08.09.2024
Η Ιταλία θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την UNRWA ως μέρος ενός πακέτου βοήθειας ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ Αντόνιο Ταγιάνι.
Αντόνιο Ταγιάνι
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ιταλία θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την παλαιστινιακή οργάνωση αρωγής των Ηνωμένων Εθνών UNRWA ως μέρος ενός πακέτου βοήθειας ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε το Σάββατο ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, αναφέρει το Reuters.

Ο Ταγιάνι ανέλαβε τη δέσμευση κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Ρώμη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Μουσταφά.

Ο Ιταλός υπουργός είπε ότι πέντε εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν σε έργα της UNRWA, με τα υπόλοιπα να προορίζονται για την πρωτοβουλία «Τροφή για τη Γάζα».

Η Ιταλία ήταν μία από τις πολλές χώρες που μπλόκαρε τη βοήθεια προς την UNRWA μετά τις κατηγορίες του Ισραήλ ότι κάποιο από το προσωπικό της υπηρεσίας συμμετείχε στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα.

«Η Ιταλία αποφάσισε να ξαναρχίσει τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων που προορίζονται να βοηθήσουν τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες αλλά μόνο μετά από αυστηρούς ελέγχους που εγγυώνται ότι ούτε ένα σεντ κινδυνεύει να καταλήξει να υποστηρίξει την τρομοκρατία», είπε ο Ταγιάνι.

Η UNRWA απασχολεί 13.000 άτομα στη Γάζα, διευθύνοντας τα σχολεία του θύλακα, τις κλινικές πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες και διανέμοντας ανθρωπιστική βοήθεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετές χώρες ξεκίνησαν εκ νέου τη χρηματοδότηση του οργανισμού. Η Γερμανία δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα ξαναρχίσει τη συνεργασία με την UNRWA μετά από έκθεση της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολόνα σχετικά με τις διαδικασίες της UNRWA για τη διασφάλιση της τήρησης των αρχών της ουδετερότητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Ο Ιρανός πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν

Ιλχάμ Αλίγιεφ: Το 80% της συνθήκης ειρήνης με την Αρμενία έχει συμφωνηθεί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα