ΑΘΗΝΑ
09:56
|
01.07.2024
Ο Ιρανός πρέσβης ευχαρίστησε την Ρωσία για την βοήθεια κατά την αναζήτηση του εκλιπόντος Προέδρου Ραϊσί κατά την διάρκεια αναζήτησης του.
Ο Ιρανός πρέσβης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρέσβης του Ιράν στη Ρωσία Καζέμ Τζαλαλί δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν τους δεσμούς τους ακόμη και μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν.

Η πρόοδος των σχέσεων Μόσχας-Τεχεράνης, την οποία ξεκίνησαν ο πρόεδρος Ραΐσι και ο υπουργός Εξωτερικών Αμιραμπντολαχιάν, θα συνεχιστεί όπως και πριν, δήλωσε ο Τζαλαλί το βράδυ της Παρασκευής.

Μίλησε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ισλαμικό Κέντρο της Μόσχας, στην οποία συμμετείχαν μουσουλμάνοι από το Ιράν, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίων από άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία.

Επίσης, στις δηλώσεις του, ο Τζαλαλί εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς κορυφαίους Ρώσους αξιωματούχους για τη συμπαράσταση και τη βοήθειά τους από τη στιγμή που το ελικόπτερο που μετέφερε τον Ραϊσί και τους συντρόφους του εξαφανίστηκε στο βορειοδυτικό Ιράν στις 19 Μαΐου.

Ο πρέσβης δήλωσε ότι, παρόλο που η είδηση βγήκε αργά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση με τους αξιωματούχους ασφαλείας και στρατιωτικούς του για το πώς θα βοηθήσουν το Ιράν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ο Τζαλαλί πρόσθεσε ότι είχε προσκληθεί να παραστεί και ο ίδιος στη συνάντηση και ότι κράτησε επαφή με τους Ρώσους αξιωματούχους στη συνέχεια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία μετά την κάλπη: Πόλωση σκληρής δεξιάς με κεντροαριστερά

Εκδήλωση: Από την «Επιχείρηση Barbarossa» στον σύγχρονο πόλεμο του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας

Αποχωρεί από την πολιτική ο Παπαδημούλης

Καραμανλής-Σαμαράς σε κοινή εμφάνιση για το βιβλίο «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα