ΑΘΗΝΑ
22:19
|
15.11.2024
Την πρώτη παγκοσμίως επιτυχημένη ξενομεταμόσχευση οργάνου πέτυχαν Κινέζοι γιατροί, μεταμοσχεύοντας ήπαρ χοίρου σε καρκινοπαθή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κινέζοι επιστήμονες μεταμόσχευσαν με επιτυχία το συκώτι ενός γονιδιακά τροποποιημένου χοίρου σε έναν 71χρονο ασθενή με μεγάλο καρκίνο του δεξιού λοβού του ήπατος, ανέφεραν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης το Σάββατο, χαρακτηρίζοντάς το ως μια πρώτη στο είδος της ιατρική διαδικασία.

Πρόκειται για την πρώτη παγκοσμίως επέμβαση ξενομεταμόσχευσης ήπατος σε ζωντανό άνθρωπο και θα αποτελέσει «μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στον ιατρικό τομέα», ανέφεραν οι Global Times, επικαλούμενοι ανακοίνωση του Πρώτου Συγγενικού Νοσοκομείου του Ιατρικού Πανεπιστημίου Anhui.

Η χειρουργική επέμβαση διεξήχθη από την ομάδα του καθηγητή Sun Beicheng στο First Affiliated Hospital στις 17 Μαΐου.

Επτά ημέρες μετά την επέμβαση, ο ασθενής μπορεί να κινείται ελεύθερα χωρίς οξείες ή υπεροξείες αντιδράσεις απόρριψης. Δεν υπάρχουν ανωμαλίες στο σύστημα πήξης και η ηπατική λειτουργία έχει επανέλθει στο φυσιολογικό.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, ο όγκος στο δεξιό ήπαρ του ασθενούς αφαιρέθηκε. Επιβεβαιώθηκε ότι ο εναπομείνας αριστερός ηπατικός λοβός δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες της ηπατικής λειτουργίας του ασθενούς.

Οι επιστήμονες μεταμόσχευσαν το ήπαρ από έναν γονιδιακά τροποποιημένο χοίρο στον δεξιό ηπατικό λοβό του ασθενούς. Η χειρουργική επέμβαση προχώρησε καλά και η έκκριση χολής άρχισε αμέσως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσοι επιστήμονες αναπτύσσουν φάρμακο ήπιας τοξικότητας για καρκίνο του εγκεφάλου

Ρώσος αστρονόμος ανακάλυψε νέο κομήτη-Ως τώρα έχει ανακαλύψει δεκατρείς

Παράταση στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των προβάτων

Επιστήμονες δημιούργησαν υλικό που είναι ανθεκτικό στο ακραίο κρύο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα