ΑΘΗΝΑ
12:51
|
22.06.2024
Τουλάχιστον 100 άρματα μάχης τύπου Leopard 1 που δόθηκαν στην Ουκρανία από ευρωπαϊκά κράτη αποδείχθηκαν ελαττωματικά.
Καμουφλαρισμένο Leopard 1
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 100 άρματα μάχης Leopard 1 που δόθηκαν στην Ουκρανία από τη Δανία, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες στο πλαίσιο στρατιωτικής βοήθειας παρουσίασαν δυσλειτουργία λόγω έλλειψης εξαρτημάτων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Δανίας.

Το DR ανέφερε ότι τα προβλήματα με τα άρματα ήταν τόσο εμφανή που η Ουκρανία αρνήθηκε να δεχτεί τον εξοπλισμό. Είπε ότι σύμφωνα με έγγραφα του Υπουργείου Άμυνας, ήταν γνωστό ότι η γερμανική αμυντική βιομηχανία, ειδικότερα, δεν τήρησε τις υποσχέσεις που έδωσε στην Ουκρανία.

Τα έγγραφα ανέφεραν ότι τα άρματα μάχης που επιλέχθηκαν να παραδοθούν στον ουκρανικό στρατό δεν μπορούσαν να πυροδοτήσουν λόγω έλλειψης φρένων ανάκρουσης.

Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι Δανοί μηχανικοί στάλθηκαν για να επισκευάσουν τα ελαττωματικά άρματα. «Περισσότερα από 90 άρματα» έχουν επισκευαστεί, αλλά δεν έχουν παραδοθεί όλα, ανέφερε.

Το Υπουργείο ανέφερε πως:

Για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής αριθμός αρμάτων για χρήση στην εκπαίδευση στη Γερμανία, αποφασίστηκε -σε συντονισμό με την Ουκρανία και τη γερμανική βιομηχανία- να παραμείνει ένας αριθμός αρμάτων στον χώρο εκπαίδευσης.

Παρ’ όλα αυτά αρνήθηκε να απαντήσει αν οι Δανοί μηχανικοί εξακολουθούν να βοηθούν στην ετοιμασία των αρμάτων.

Ο Δανός επικεφαλής της άμυνας Troels Lund Poulsen, στην απάντησή του στην αποκάλυψη της DR, δήλωσε: «Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι δωρεές σε αυτή την κλίμακα και με αυτόν τον ρυθμό είναι ανεξερεύνητο έδαφος για όλους μας. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και ως εκ τούτου θα προκύψουν προκλήσεις στην πορεία, όπως είδαμε για παράδειγμα με τα άρματα μάχης Leopard 1».

Είπε ότι η Δανία θα λύσει τις προκλήσεις της μαζί με τους εταίρους της και την Ουκρανία.

«Το κρίσιμο είναι ότι εμείς, μαζί με τους συμμάχους μας, είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τον αγώνα της Ουκρανίας για ελευθερία – βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», ανέφερε σε δήλωσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κούβα: Απόφαση συμμετοχής στην αγωγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ

ΟΗΕ: Δεν υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη απεσταλμένου στην Κύπρο

Λαβρόφ: Η Μόσχα δεν μπορεί να αποδεχθεί τις ισραηλινές ενέργειες στη Γάζα

Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα