ΑΘΗΝΑ
07:38
|
17.06.2024
Η Παγκόσμια Τράπεζα κάνει λόγω για μειωμένα έσοδα, απώλεια θέσεων εργασίας και μειωμένη οικονομική δραστηριότητα στην Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με οικονομική κατάρρευση κινδυνεύει η Παλαιστινιακή Αρχή, δήλωσε η Παγκόσμια Τράπεζα.

Όπως ανέφερε το ίδρυμα σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη:

Οι ροές εσόδων έχουν στερέψει σε μεγάλο βαθμό λόγω της δραστικής μείωσης των μεταβιβάσεων εσόδων από εκκαθάριση που καταβάλλονται στην Παλαιστινιακή Αρχή και της μαζικής πτώσης της οικονομικής δραστηριότητας.

Ενώ πρόσθεσε πως:

Το ταχέως διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ του ποσού των εσόδων που εισέρχονται και του ποσού που απαιτείται για τη χρηματοδότηση των βασικών δημόσιων δαπανών, οδηγεί σε δημοσιονομική κρίση.

Ενώ αυτό το χρηματοδοτικό κενό έφτασε τα 682 εκατομμύρια δολάρια το 2023, προβλέπεται να διπλασιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες και να φτάσει έως και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας έχουν χαθεί στην παλαιστινιακή οικονομία από τον Οκτώβριο του 2023, γεγονός που περιλαμβάνει την εκτιμώμενη απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας στη Λωρίδα της Γάζας, 144.000 θέσεων εργασίας στη Δυτική Όχθη και 148.000 διασυνοριακών μετακινούμενων από τη Δυτική Όχθη στην ισραηλινή αγορά εργασίας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Το συνολικό ποσοστό φτώχειας των Παλαιστινίων ανερχόταν στο 32,8% στα μέσα του 2023», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Στη Γάζα, το ποσοστό φτώχειας βρισκόταν κοντά στο 64%. Στη Δυτική Όχθη, ήταν γύρω στο 12%», προστίθεται.

Η παλαιστινιακή οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί μεταξύ 6,5% και 9,6% φέτος, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τα τέσσερα «μετά-»: «Τσουνάμι» ενόψει

Έρευνες της Adidas για καταγγελία «δωροδοκίας μεγάλης κλίμακας» στην Κίνα

Ποια η εναλλακτική στο σημερινό οικονομικό μοντέλο;

Βραζιλία: Στο πλευρό του υπουργού Οικονομικών ο Λούλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα