ΑΘΗΝΑ
12:19
|
22.09.2024
Ο Ρώσος Υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως θα προχωρήσει σε κατάσχεση δυτικών περιουσιακών στοιχείων εάν η Δύση κάνει το ίδιο.
Αντόν Σιλουανόφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία θα απαντήσει με αντίστοιχα μέτρα εάν τα περιουσιακά της στοιχεία χρησιμοποιηθούν παράνομα από δυτικές χώρες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουανόφ σε σχόλιο που δημοσιεύθηκε στο κανάλι Telegram του δημοσιογράφου Πάβελ Ζαρούμπιν.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

Πάντα φαινόταν ότι η περιουσία άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένων του χρυσού και των συναλλαγματικών αποθεμάτων των κεντρικών τραπεζών, είναι ένα ταμπού που δεν καλύπτεται καθόλου από κυρώσεις. Η ιδεολογία έχει αλλάξει πλέον, καθώς καμία θεμελιώδης, καμία νομική βάση δεν είναι αποτελεσματική για τις δυτικές χώρες.

Επιπλέον πρόσθεσε:

Εντάξει, δεν κατάσχουμε προς το παρόν τα αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος, αλλά θα διαθέσουμε τα έσοδα από τη χρήση τους για στόχους που θα ορίσουμε. Και μεις όμως τις ίδιες δυνατότητες έχουμε. Έχουμε επίσης δεσμευμένα κεφάλαια σε λογαριασμούς τύπου Γ, έχουμε περιουσιακά στοιχεία, έχουμε και κέρδη. Σε περίπτωση τέτοιας απόφασης θα ενεργήσουμε ομοίως, με μέτρα αντίστοιχα. Άρα έχουμε μια απάντηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: Το AfD βρίσκεται σε τροχιά για άλλη μια νίκη στις πολιτειακές εκλογές

«Σήμα» για γρήγορη μείωσή των επιτοκίων από την ΕΚΤ έστειλε η Fed

Οι εκλογές στη Σρι Λάνκα περνούν σε ιστορική δεύτερη καταμέτρηση

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στο γραφείο του Al Jazeera στη Δυτική Όχθη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα