ΑΘΗΝΑ
12:48
|
17.06.2024
Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να συντομεύσει την περίοδο που οι άνθρωποι μπορούν να διεκδικήσουν επιδόματα ανεργίας προκειμένου να ενισχύσουν τα κίνητρα για εργασία.
Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Gabriel Attal περιμένει να χαιρετήσει τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping και τη σύζυγό του, καθώς φτάνουν για μια διήμερη κρατική επίσκεψη, στο αεροδρόμιο Orly, νότια του Παρισιού, Γαλλία στις 5 Μαΐου 2024
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να συντομεύσει την περίοδο που οι άνθρωποι μπορούν να διεκδικήσουν επιδόματα ανεργίας προκειμένου να ενισχύσουν τα κίνητρα για εργασία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γκάμπριελ Ατάλ σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, αναφέρει το Reuters.

Τα επιδόματα ανεργίας θα περιοριστούν σε 15 μήνες κατ’ ανώτατο όριο, από 18 μήνες τώρα, δήλωσε ο Ατάλ στη La Tribune Dimanche.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης να απαιτήσει από κάποιον να έχει εργαστεί οκτώ μήνες τους τελευταίους 20 μήνες, αντί για έξι μήνες κατά τους τελευταίους 24 μήνες επί του παρόντος, για να πληροί τις προϋποθέσεις για επιδόματα ανεργίας.

«Εάν δεν μεταρρυθμίσουμε την ασφάλιση ανεργίας, κινδυνεύουμε να σταματήσουμε στον δρόμο προς την πλήρη απασχόληση», είπε. «Αυτή η μεταρρύθμιση θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας στη χώρα μας».

Μια μεταρρύθμιση του 2023 επέτρεψε στη διάρκεια των παροχών να ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, με την ιδέα ότι θα πρέπει να είναι μικρότερη εάν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες θέσεις εργασίας.

Αλλά η κυβέρνηση, η οποία αγωνίζεται να διατηρήσει τα σχέδιά της για τη μείωση του ελλείμματος σε καλό δρόμο, θεωρεί ότι αυτό δεν πήγε αρκετά μακριά.

Ο Ατάλ είπε ότι η κυβέρνηση σχεδίαζε να υιοθετήσει τη μεταρρύθμιση με διάταγμα, αντί να την παρουσιάσει στο κοινοβούλιο, και ότι θα τεθεί σε ισχύ τον Δεκέμβριο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BBC: «Το ελληνικό Λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»

Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Εβραίος πολιτικός επικαλείται τον Χίτλερ

Αυλαία με Διεθνή Διάσκεψη για το Ινστιτούτο Τσίπρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα