ΑΘΗΝΑ
07:02
|
21.06.2024
Η Πρεσβεία καταγγέλλει τη χθεσινή σφαγή σε καταυλισμό στη Ράφα, όπου τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, κάηκαν ζωντανοί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης στα προ του 1967 σύνορα, καλεί την ελληνική κυβέρνηση η Διπλωματική Αντιπροσωπεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι «η αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης είναι η αναγνώριση των νόμιμων και αναφαίρετων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και τη δικαιοσύνη».

Στην ανακοίνωσή της, η Αντιπροσωπεία καταγγέλλει τη σφαγή στον καταυλισμό της UNRWA για τους εκτοπισμένους στη Ράφα, όπου τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι, κυρίως γυναίκες και παιδιά, κάηκαν ζωντανοί από ισραηλινή πυραυλική επίθεση.

«Χθες το βράδυ, το Ισραήλ διέπραξε άλλη μια σφαγή στη Ράφα, όπου τα σώματα τουλάχιστον 40 Παλαιστινίων, κυρίως γυναικών και παιδιών, κάηκαν ζωντανά μετά την εκτόξευση 8 πυραύλων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σε πυκνό καταυλισμό εκτοπισμένων Παλαιστινίων στο Ταλ ασ-Σουλτάν, που είχε δημιουργηθεί κοντά στις αποθήκες της UNRWA και που το Ισραήλ κήρυξε ασφαλή περιοχή. Πολλά από τα απανθρακωμένα και καμένα σώματα που ανασύρθηκαν από τον καταυλισμό ήταν παιδιά και γυναίκες», γράφει η αντιπροσωπεία και συνεχίζει:

«Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες Υγείας δεν είναι σε θέση να χειριστούν αυτόν τον μεγάλο αριθμό θυμάτων, ως αποτέλεσμα της σκόπιμης καταστροφής του συστήματος υγείας στη Γάζα από την ισραηλινή κατοχή τους τελευταίους 8 μήνες και του πλήρους αποκλεισμού των ιατρικών προμηθειών, των τροφίμων και του νερού για τον πληθυσμό των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας», προσέθεσε.

Ο πρέσβης του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελληνική Δημοκρατία, Γιουσέφ Ντορκόμ δήλωσε: «Το Ισραήλ συνεχίζει τη συστηματική και καλά τεκμηριωμένη επιθετικότητά του, σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους, κυρίως παιδιά και γυναίκες, συνεχίζοντας να αψηφά τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις δικαστικές αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου».

Ο πρέσβης τόνισε ότι «απαιτούνται συγκεκριμένες διεθνείς πιέσεις και διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις για την προστασία της ζωής του Παλαιστινιακού λαού, στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, εξασφαλίζοντας την ασφάλεια της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού».

Ως τα πρώτα βήματα προς την επίτευξη της ειρήνης, ο πρέσβης Ντορκόμ «καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης στα προ της 4ης Ιουνίου 1967 σύνορα με πρωτεύουσά της την Ανατολική Ιερουσαλήμ,» προσθέτοντας ότι «η αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης είναι η αναγνώριση των νόμιμων και αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, την ελευθερία και την δικαιοσύνη».

Πηγή: The Press Project

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκλογές στη Γαλλία: Η μάχη των ακραίων στη Δεξιά, την Αριστερά και το Κέντρο;

Οι πέντε προκλήσεις του νέου Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε

Μπαράζ επαφών Κύπρου-Λιβάνου μετά τις απειλές Νασράλα

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα