ΑΘΗΝΑ
18:27
|
17.06.2024
Το σχέδιο νόμου αποσκοπεί στη διακοπή των σχέσεων με την Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο νομοσχέδιο κατατέθηκε προς συζήτηση την Δευτέρα στο ισραηλινό κοινοβούλιο, Κνεσέτ, βάσει του οποίου η Υπηρεσία Αρωγής του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) αποτελεί «τρομοκρατική οργάνωση».

Το σχέδιο νόμου αποσκοπεί στη διακοπή των σχέσεων του ισραηλινού κράτους με τον οργανισμό και αναμένεται να ψηφιστεί σε πρώτη ανάγνωση την Τετάρτη, 29 Μαΐου.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε από το εθνικιστικό κόμμα «Ισραήλ Μπεϊτενού», με την πρόεδρο, Γιούλια Μαλινόφσκι, να υποστηρίζει πως «περίπου το 10% του προσωπικού της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας συνδέεται με τρομοκρατικές οργανώσεις».

«Σκοπός αυτού του νομοσχεδίου είναι να ανακηρύξει την UNRWA ως τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και να διατάξει τον τερματισμό των σχέσεων [και της συνεργασίας] του Κράτους του Ισραήλ με τον οργανισμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα», ανέφερε η Μαλινόφσκι.

«Χωρίς καμία αμφιβολία, η UNRWA απέδειξε στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου ότι είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι δεν διαφέρει από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», υποστηρίζει.

Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν το βράδυ της Κυριακής, από τον ισραηλινό βομβαρδισμό σε καταυλισμό της UNRWA, στη βορειοδυτική Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την επίθεση στη Ράφα, λέγοντας ότι στόχευσε μαχητές της Χαμάς χρησιμοποιώντας «όπλα ακριβείας», ενώ παραδέχτηκε ότι πολίτες τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός και την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων, ώστε να τερματιστούν τα δεινά των αμάχων», ανέφερε ο Στεφάν Ντουζαρίκ, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, τονίζοντας πως «είναι απογοητευμένος διότι δεν εφαρμόζονται οι πρόσφατες διαταγές του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη Γάζα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνάντηση Κασσελάκη με Παλαιστίνιο πρώην υπουργό

Οι ΗΠΑ στην κορυφή της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών

Κυπριακή καταγγελία στην Ε.Ε. για εικονικούς φοιτητές στα κατεχόμενα

Τη διάλυση 4 ταγμάτων της Χαμάς στη Ράφα λέει πως πέτυχε το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα