ΑΘΗΝΑ
14:39
|
26.06.2024
Χαρακτήρισε «γελοιότητα» την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για την καταπολέμηση της ακρίβειας.
Δημήτρης Κουτσούμπας απόψε στον ΑΝΤ1
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι «πραγματικές αιτίες της ακρίβειας» είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ με την «’ελευθερία κίνησης κεφαλαίων και εμπορευμάτων’, την επεκτατική πολιτική με το ‘ζεστό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους’, την ‘πράσινη μετάβαση’, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας κ.α» τόνισε απόψε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Χαρακτήρισε «γελοιότητα» την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, για την καταπολέμηση της ακρίβειας τονίζοντας πως αμφότεροι γνωριζαν πως η υπερψήφιση της συνθήκης του Μάαστριχτ το 1992 «εκεί θα οδηγούσε, διότι υπάρχουν ισχυροί μονοπωλιακοί όμιλοι σε όλη την Ευρώπη, πολύ ισχυρότεροι από τους εγχώριους, που ανεβάζουν τις τιμές, μονοπωλούν τις τιμές και αυτό εκτινάσσει τις τιμές στα ράφια σε όλα τα εμπορεύματα».

Τι αντιπροτείνει το ΚΚΕ

Μίλησε για τις προτάσεις του ΚΚΕ, για άμεσα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, όπως «η κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και η κατάργηση του ΕΦΚ σε καύσιμα και ενέργεια».

Στην παρατήρηση πως «αυτές οι προτάσεις έχουν κόστος», απάντησε πως «το ζήτημα που πρέπει να μας απασχολεί κυρίως, δεν είναι η κερδοφορία κάποιων λίγων ομίλων, αλλά πρώτα απ’ όλα, το πώς θα μπορέσει να ζήσει αξιοπρεπώς ο ελληνικός λαός και χωρίς αυτά τα μέτρα δεν γίνεται».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις εξελίξεις με τη Βόρεια Μακεδονία, την Αλβανία και την Τουρκία, υπενθύμισε πως πρόκειται για ΝΑΤΟικούς «συμμάχους» και προειδοποίησε «πως πάμε σε φάση αποσταθεροποίησης της περιοχής, καθώς τα Βαλκάνια εξακολουθούν να είναι μπαρουταποθήκη».

«Αγανάκτηση και οργή μόνον με ψήφο στο ΚΚΕ»

Υπογράμμισε πως «η αγανάκτηση και η οργή, η καταδίκη της ΕΕ, μπορεί να εκφραστεί μόνο με ψήφο στο ΚΚΕ, γιατί πάντα η αριστερά έβλεπε τον ‘λάκκο των λεόντων’, και προδικτατορικά και όλα αυτά τα τελευταία πενήντα χρόνια και ιδιαίτερα όταν έγινε η ΕΕ των καπιταλιστικών κρατών και των μονοπωλίων.

Ούτε ‘φάγαμε με χρυσά κουτάλια’, ούτε λύθηκαν τα προβλήματα. Το αντίθετο, οξύνθηκαν και μεγάλωσαν οι ανισότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, ανάμεσα στον ελληνικό λαό και σε άλλους λαούς και οξύνονται συνεχώς οι αντιθέσεις και οι ανταγωνισμοί».

«Η Ευρώπη των πολέμων και της αδικίας καθώς και τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που υλοποιούν τις κατευθύνσεις της ΕΕ πρέπει να καταδικαστούν» είπε χαρακτηριστικά.

Παρατήρησε δε πως όποιος «θέλει να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης αυτής της κυρίαρχης αντιδραστικής, αντιλαϊκής πολιτικής, πρέπει να ψηφίσει μόνο το ΚΚΕ».

Εξήγησε δε πως «η αποχή δεν είναι θέση, δεν είναι στάση και δεν βοηθά κανένα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη προς ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας: Λιγότερα λάθη, περισσότερη προσπάθεια

Ρωσία: Δεν αναγνωρίζει τα εντάλματα σύλληψης κατά Σοϊγκού και Γερασίμοφ

Το πενθήμερο, πέθανε! Ζήτω η ανάπτυξη!

Συγκέντρωση σωματείων για τη Fieratex στη Θεσσαλονίκη: Μιλάμε για την επιβίωσή μας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα