ΑΘΗΝΑ
21:23
|
17.06.2024
Πέμπτη η πρώτη ημέρα για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, Παρασκευή για εκείνους των ΓΕΛ.
Ολοκληρώνονται σήμερα οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τη Γ' Λυκείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις που ξεκινούν στα τέλη της εβδομάδας, είναι η επόμενη μεγάλη μάχη για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που σήμερα ολοκληρώνουν τις απολυτήριες, ενδοσχολικές εξετάσεις.

Οι Πανελλαδικές για τα Γενικά Λύκεια θα αρχίσουν την Παρασκευή 31 Μαΐου με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, ενώ για τους μαθητές των ΕΠΑΛ, μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη, 30 Μαΐου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα των εξετάσεων των ΓΕΛ, θα συνεχιστούν την Τρίτη 4 Ιουνίου με τα τα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας).

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Θα μεσολαβήσει ένα κενό εξετάσεων, λόγω της διεξαγωγής των Ευρωεκλογών και οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξη την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των Ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024, ενώ η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα γίνει από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στο υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων που θα διεκδικήσουν φέτος μία από τις 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα είναι αυξημένος σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Όσον αφορά στις προαγωγικές εξετάσεις για την Α’ και Β’ Λυκείου, αυτές θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιουνίου.

Τέλος, υπενθυμίζεται, ότι ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γυμνάσια έχει οριστεί η ερχόμενη Τετάρτη 29 Μαΐου και οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του γυμνασίου θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα, 3 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17 Ιουνίου 2024.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακή καταγγελία στην Ε.Ε. για εικονικούς φοιτητές στα κατεχόμενα

Πανελλαδικές: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS

Πανελλαδικές: Από αύριο Τρίτη οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα

«Βράζουν» χωρίς κλιματισμό οι φοιτητές στις εστίες της Αθήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα